søndag 19. juni 2011

Junifest på Akam Fotoforum - Del 19 - Roseblomstringen kommer for fullt nå

Foto:RandiAa©
Foto:RandiAa©
Georges Bugnet  var både forfatter og rose-dyrker. Han ble 102 år gammel da han døde i 1981. Han fremskaffet rosen Louise Bugnet, (Canada, før 1960) oppkalt etter en av døtrene hans. Det er en hybrid rugosa-type. Knoppene er helt røde, og rosen ganske gjennomført hvit...litt rødt kan skimtes i kanten av noen av kronbladene. En kraftig, sykdomsfri vinterherdig rose.
Rosa majális (Rosa cinnamómea) kanelrose eller jomfrurose har blomstret en stund nå. Majalis antyder tidlig, og denne rosen kommer tidlig i blomst. Den kanelfargede barken er grunnen til at den på norsk kalles kanelrose. Jeg hadde tidligere fylt kanelrose, Rosa Majalis Plena, den er egentlig finere. Rosen har vært i kultur i Europa fra før år 1597, så det er en meget gammel rosesort:
Foto:RandiAa©
Foto:RandiAa©
Foto:RandiAa©
Rosa majalis plena - fylt kanelrose - Foto:RandiAa©
 
Hurdalsrosen, en gammel albarose, er vel nesten min kjæreste rose. I min gamle hage nådde den nesten opp til mønet.
Foto:RandiAa©
 Man får ikke alltid i pose og sekk når man fotografere, derfor to ganske like bilder her, men på det ene er den minste knoppen i fokus, på det neste, rosen som holder på å springe ut:
Foto:RandiAa©
Foto:RandiAa©
Informasjon: Junifest på Akam foto-forum 
Min Junifest på Forumet

Roses, a set on Flickr - Foto:RandiAa©
El AreanaRosa majalis - kanelroser.alba Hurdalsroser.alba HurdalsroseLouise Bugnet (r.rugosa hybrid)Louise Bugnet (r.rugosa hybrid)
rosa majalis (kanelrose)Poppius, Rosa stenbergii, R. spinosissima, about 1850Mary Rose, (Austin)Tøyen botaniske, Oslo. Rosa spinosissima 'Dunwich Rose'Hurdalsrose hyphenRosa gallica versicolor: "Rosa Mundi"
Frühlingsduftr.helenea hybridarosa helenae hybridarosa helenae hybridar.spinosissima FrühlingsduftColour Contrasts
spinosissimus-Poppius hyphenBonicaGreat Westernr.helenea hybridar.helenae hybridar.helenae hybrida

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar