torsdag 16. juni 2011

Junifest på Akam Fotoforum - Del 16 - Kveldsol over Gløshaugen

Reflections på Gløshaugen  -  Foto:RandiAa©
Jeg var litt tom for ideer i dag - til Junifesten - men etter tips fra en hjelpsom fotovenn ble det sykkeltur til en del spennende motiver på Gløshaugen, litt sent på kvelden var lyset godt uten en sterk dag-sol. Mange fine refleksjoner var det i den vakre kveldsolen.
Reflections på Gløshaugen elektro -  Foto:RandiAa©
Mens "fotografen" svinset litt hit og dit, fikk sykkelen parkeringsplass med den ene bakgrunnen vakrere enn den andre....
Foto:RandiAa©
Foto:RandiAa©
 Pelton turbin er også et Løpehjul, så sykkelen hadde godt naboskap mens "fotografen" var opptatt:
Foto:RandiAa©
Bjørkelangen er også et morsomt "fenomen" plassert på Gløshaugen - et damplokomotiv fra Chemnitz i Tyskland 1924. Toget  gikk på Aurskog (Urskog)-Hølandsbanen til den ble nedlagt i 1960. I 1961 fikk linjeforeningen AF Smørekoppen ved NTNU i Trondheim denne "suveniren" som er plassert under et glasstak på Gløshaugen. (Dette var et flittig besøksobjekt da sønnen min var yngre):
Foto:RandiAa©
Foto:RandiAa©
Det er laget en liten videosnutt da Bjørkelangen NTNU kjørte litt under sykkelløpet 2010: 

Den gamle elektro-bygningen er også vakker:
Foto:RandiAa©
Fint at den lille sommerboligen fra 1872, Østre-Gløshaugen, er tatt vare på også - det var opprinnelig en husmannsplass der under Elgeseter, senere ble det kjøpt av en kjøpmann som bygde sitt landsted i sveitserstil her. (Bolig for bygartneren ble det også en stund da kommunen kjøpte eiendommen):
Foto:RandiAa©
Jeg beundret utsikten i kvelds-sommerdisen før jeg svippet innom Lerkendal gård som ligger nært ved:
Utsikt fra Gløshaugen - Foto:RandiAa©
Lerkendal gård - Foto:RandiAa©
Lerkendal gård - inngangsparti - Foto:RandiAa©
Litt "grønt" må jeg ha med i denne Del 16 av Junifesten også. Det er vakkert, parklignende grønt-areal både rundt Gløshaugen campus og Lerkendal gård. Jeg er ikke særlig "tre-kyndig", men prøver å lære litt, tar med noen bilder bare for "identifiserings-hjelp" - tror dette er løv-verket fra Platanlønn (Acer pseudoplatanus) og spaltefrukt fra platanlønnen (schizocarp) - den siste lille frøkapselen ser velkjent ut, men hva det er? Si det...:
Foto:RandiAa©
Foto:RandiAa©
Foto:RandiAa©
Foto:RandiAa©
Informasjon: Junifest på Akam foto-forum 
Min Junifest på Forumet


Gløshaugen, a set on Flickr - Foto:RandiAa©:
Reflections - GløshaugenLerkendal gårdLerkendal gårdSpaltefrukt fra platanlønn (schizocarp)Acer pseudoplatanus (Platanlønn) at Lerkendal gårdAcer pseudoplatanus (Platanlønn) at Lerkendal gård
Seed from what tree? GløshaugenNice parking for my bike, GløshaugenPelton-løpehjulPelton-løpehjulBjørkelangen - GløshaugenBjørkelangen
Reflections - GløshaugenGløshaugen (electro)Gløshaugen (old electro building)Østre Gløshaugen (1872)Evening view from GløshaugenReflections - Gløshaugen (electro)
Bjørkelangen - GløshaugenGløshaugen (electro)Reflections - GløshaugenBjørkelangen - GløshaugenØstre Gløshaugen (1872)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar