torsdag 9. august 2012

August - Fortsatt sommer - Det regner i dag

Constance Spry - Foto:RandiAa©
Constance Spry - Foto:RandiAa©
Det regner i dag - jeg har ikke lyst til å se på rosene mine i regnværsdager for de blir alltid så tjafsete, sutrete og sørgmodige i slikt vær, men jeg stopper og beundrer Constance Spry.  Hun er ikke helt som de fleste andre roser denne stolte damen men så er hun også oppkalt etter en flott dame også da….
Divtamnus Albus - Europeisk askrot - Moses brennende busk liker seg også ganske godt i regn, den har blomstret i måneder nå:
Dictamnus albus - Foto:RandiAa©
Dictamnus albus - Foto:RandiAa©
Chrysanthemum leucanthemum maximum - Foto:RandiAa©
Denne Chrysanthemumen trives også godt i regn. Og det går bra med disse stankelbeinene også når de får gjemt seg litt under blomstrer og blader:
Tipuloidea - Foto:RandiAa©

Stankelbein hører til mygg-artene som  gjennomgår en fullstendig forvandling  - metamorfose - i livet sitt. Det begynner med et larvestadium og går dertter over i et hvilestadium: puppestadium og ender opp med det  voksne, kjønnsmodne stadiet  - imago.
Fra side 11 i boken eleksikon av David-Burnie
Det regnet litt i går også da jeg tok kveldsturen over Stokkan og Dragvoll mot Estenstadmarka, begynte i dette området:
Varmegjenvinnings-stasjonen ved Dragvoll - Foto:RandiAa©
Et glimt av Dragvoll - Foto:RandiAa©
Den gamle Stokkbrua:
Stokkbrua mellom Stokkan og Dragvoll - Foto:RandiAa©

Some of my roses. Photo:RandiAa©

2 kommentarer:

  1. Constance Spry er en vakker rose! Nydelig Dictamnus. Jeg har en liten plante. Den vokser så tregt, lurer på hvor lenge jeg må vente på blomstring.
    Masse vakre rosebilder du har på Flickr!

    SvarSlett
  2. Takk Mariann..Dictamnus kan ta litt tid ja, den der er faktisk 20 år, den er flyttet to ganger så den ble satt litt tilbake. Men det er utrolig hvor lenge den står i fin blomstring.

    SvarSlett