fredag 27. januar 2012

Sommer-før-juls ferie - Desember 2011 - Del 7 Maspalomas

Maspalomas - Foto:RandiAa©
Turen gikk til vakre Maspalomas i dag. Vi hadde avtalt å møte noen venner der, og hadde satt av dagen til dette. Vi gikk ikke stranden denne gangen, men fulgte det tørre elvefaret et godt stykke. Vi brukte god tid til foto på veien og vi tok omtrent samme ruten tilbake også, slik at turen ble ca 16 kilometer. Her er ruten:
Rundturer på Gran Canaria – Maspalomas
Maspalomas - Mange Duer - ja, det betyr Maspalomas (mas=mange,flere - palomas=duer)..og riktignok var det en del duer der, og mange andre fugler også.
Området ligger helt på sørkysten av Gran Canaria - I en kommune som heter San Bartolomé de Tirajana, her finner vi også de små byene San Agustin, San Fernando og Playa del Inglés. . Sentralt i kommunen er fjell-landsbyen av samme navn Villa de San Bartolomé de Tirajana.Den ligger vel 25 kilometer inne i landet på 900 meters høyde. Kanarierne kaller den helst Tunte, det betyr "stedet der kanariere bor" - og det het byen også før spanjolene tok øyene i besittelse.
(Neste dags tur gikk i den retning)(Se oversikts-kart)
Her fra satelitt:
Kanariøyene er egentlig en del av Afrika og ligger på den afrikanske kontinentalsokkel, men politisk og kulturelt står øygruppen i dag nærmere Europa og er en del  av Spania. Dunas de Maspalomas, sanddynene i Maspalomas, gir oss assosiasjoner til Afrikas ørkener:
 
Her finner vi sanddyner med et fredet natur- og fugle-reservat. Det har blitt et typisk feriested med fargerike boligier, golfbaner og parker..på området som kalles Las Melonares er det flere luksushoteller, kasino og shopping-sentre. Holiday World er en fornøyelsespark i nærheten, og det finnes også en vannpark: Aqualand. Noen bilder fra vandreturen til Maspalomas:
Langs den tørrlagte elven - Foto:RandiAa©
Langs den tørrlagte elven - Foto:RandiAa©
Idyll langs elveleiet - Foto:RandiAa©
På vei til Boulevard El Faro - Foto:RandiAa©
La Charca de Maspalomas et eldorado for fugle-observatører - Foto:RandiAa©
17 km kystlinje med sanddyner - Dunas de Maspalomas - Foto:RandiAa©
Boulevard El Faro - Foto:RandiAa©
Fyrtårnet El Faro de Maspalomas (faro = fyrtårn) er 68 meter høyt, et staselig syn som kan sees på lang avstand. I området rundt er det mange fine restauranter, vi spiste middag på en av disse.
El Faro de Maspalomas - Foto:RandiAa©
Maspalomas - vannfallene - Foto:RandiAa©
Fargerike bygninger i Maspalomas:
Foto:RandiAa©
Foto:RandiAa©
Foto:RandiAa©
Og mange nyter en luksus-ferie her:
Hyophorbe verschaffeltii (til venstre) - Foto:RandiAa©
Mens andre går sølv-fargede på jobb:
Foto:RandiAa©
Den vakre blå Statice ser man over alt. Sea lavendel, kalles den også og hører til slekten Limonium. Statice trives i sandholdig jord og tåler salt ganske godt, derfor finner man denne i strandområder. Enkelte steder dyrkes den også fordi den er en av de beste plantene som egner seg til tørking. Jeg tror denne er Limonium perezii, som er særegen for Kanari-øyene. Jeg har faktisk dyrket den fra frø et par sesonger. (Se video hvordan det gjøres):
Foto:RandiAa©
Short video - How to grow Statice:
Jeg fant en Sareptas krukke i Maspalomas også:
Foto:RandiAa©
Og det begynte å mørkne i Maspalomas, da vi tok fatt på tilbaketuren - fulgte omtrent samme rute som vi kom:
Foto:RandiAa©
Sommer-før-juls ferie - Del 1
Sommer-før-juls ferie - Del 2 
Sommer-før-juls ferie - Del 3 
Sommer-før-juls ferie - Del 4
Sommer-før-juls ferie - Del 5 
Sommer-før-juls ferie - Del 6
Sommer-før-juls ferie - Del 7 
Sommer-før-juls ferie - Del 8 
Sommer-før-juls ferie - Del 9 

Gran Canaria-2011, a set on Flickr - Photo:RandiAa©
Shell decorations - Playa del InglesGuard outside Templo Ecumenico de San Salvador - Playa del Ingles"Tourist" - Playa del InglesTemplo Ecumenico de San Salvador - Playa del Ingles Salvador-Playa-del-Ingles_1Garden at Ristorante Rimini - Playa del InglesGarden at Ristorante Rimini - Playa del Ingles
Garden at Ristorante Rimini - Playa del Inglesi-Playa-del-Ingles_1Garden at Ristorante Rimini - Playa del InglesTemplo Ecumenico de San Salvador - Playa del InglesGuard outside Templo Ecumenico de San Salvador - Playa del InglesTemplo Ecumenico de San Salvador - Playa del Ingles Templo Ecumenico de San Salvador - Playa del Ingles
Templo Ecumenico de San Salvador - Playa del InglesMany cats in Playa del InglesMany cats in Playa del InglesBougainvillea - Playa del InglesBougainvillea - Playa del InglesBougainvillea - Playa del Ingles
Bougainvillea - Playa del InglesIdyllic entrance - Playa del InglesIdyllic entrance - Playa del InglesBougainvillea - Playa del InglesAt Yumbo center - Playa del InglesOleander Playa del Ingles

4 kommentarer:

 1. Flotte bilder. Ser ut som kokospalmer ved standen og Hyophorbe verschaffeltii ved bassenget. Det forblir bare en drøm her. Vår vinter er for kald for dem.
  Ellers godt å lese at gipstiden er over.
  God bedring og god helg!

  SvarSlett
 2. Takk. Orchis.Den til venstre på basseng-bildet du mener? Hva heter den flotte til høyre på samme bildet da, ved veggen? God helg til deg også...blåser og er glatt her, minus 2 grader. Blir nok fortsatt inneliv på meg.

  SvarSlett
 3. Hei igjen, Randi.
  Ja, den til venstre. Den til høyre tror jeg enten er Schefflera actinophylla eller Tupidanthus calyptratus. Vanskelig å si eksakt da de er veldig like.
  Her har vi hatt en mild og solrik vinter, men nå truer værmeldingen med kuldebølge og fare for nattefrost. Håper det ikke blir så ille som de spår.
  Ha fine dager og ta masse bilder! :)

  SvarSlett
 4. Tusen takk for info, Orchis.

  SvarSlett