torsdag 9. februar 2012

Sommer-før-juls ferie - Desember 2011 - Del 8 På veien mot Fataga - 09.12.2011

Det skumret da vi vendte hjemover - Foto:RandiAa©
I ettermiddag gikk turen opp i høyden, og ikke langs stranden. Det var ganske mørkt da vi kom tilbake til hotellet ved 19-tiden. Karl hadde fartet hver formiddag oppover i fjellene og sett mye interessant, denne siste dagen slo jeg meg med på en flott tur...oppover i høyden i fjell-landskap, men ikke helt likt med det norske fjelllandskap man er vant til...her er det brunt og tørt, men ved nærmere ettersyn finner man da både blomster og kaktuser, strå og farger i dette landskapet også.
Om man biler eller sykler så kommer man raskt dit..veien snor seg i et fjell-landskap. Det er Road 60-GC mot Fataga - en veldig populær sykkel-rute - veien har en god del stigning, så litt tøff er nok turen. Litt mer bekvemt var det å gå turen et stykke, spesielt fordi jeg ønsket å bruke kameraet flittig - kanskje ikke alltid så bra å gå i kjøreveien hele tiden, men det var greit å gå litt i terrenget vid siden av veien her og der også. Her er en oversikt over GC-60 veien mot Fataga og landskapet den går igjennom:  
GC-60 mot Fataga
Slik ser landskapet ut langs veien

Og Fataga-dalen på sykkel er nok en flott opplevelse - det får bli neste gang - en populær sykkel-rute er det i hvert fall:
Her er forøvrig noe av det jeg fanget opp fra "lavlandet" til høyfjellet og nedover igjen:
På vei til road 60-GC - Foto:RandiAa©
Her begynner veien opp mot fjell-landsbyen - Foto:RandiAa©
Av og til må man fotografere litt flora også - selv om det bare er tørre frø-kapsler - Foto:RandiAa©
Om jorda var tørr og brun så blomstret vei-skråningene - Foto:RandiAa©
Planter kan vokse over alt og forskjønne  forfallet - Foto:RandiAa©
Interessant å ta avstikkere bak falleferdige gjerder - Foto:RandiAa©
På veien mot Fataga passerer man også Mundo Aborigen, en kopi av en gammel kanarisk landsby som viser livet til urbefolkningen, Guanches:
Foto:RandiAa©
Road 60-GC går gjennom tørre fjell-landskap - Foto:RandiAa©
Historisk område med arkeologiske funn - Foto:RandiAa©
Det graves mye i området (to kilometer langt og en kilometer bredt), det er gjort store arkeologisk funn - The Necropolis of Arteara - blant annet av en 2000 år gammel gravplass.
Fant denne "kamp-innskriften" i fjellene - her er stikkordene noe slikt som organiser og kjemp - kanskje det er etterkommere av Guanchene  - fant ut at Azarug er en gruppe som kjemper for å løsrive Kanariøyene og skape et sosialistisk samfunn ...
Foto:RandiAa©
Denne Kleinia neriifolia klorer seg også fast og slår rot i området samme med frø - Foto:RandiAa©
Neppe noen ur-innvåner - men blå og fin var den - Foto:RandiAa©
På tilbakevein fra fjellområdet traff jeg hønene - Foto:RandiAa©
Og de "innfødtes" boliger var av ulik standard i dette området:
 Foto:RandiAa©
Foto:RandiAa©
Foto:RandiAa©
Foto:RandiAa©
Foto:RandiAa©
En vakker Duftranke - Stephanotis-floribunda ved et inngangsparti - Foto:RandiAa©
Og det mørknet da man vendte "hjemover" - Foto:RandiAa©
Fra fjellene og ned til den kommersielle verden:
Gran Chaparral -  the English shopping-centre - Foto:RandiAa©
Dette var siste del av Sommer-før-juls ferie 2011 - Kanskje noen ble fristet til en reise? - Det er fint å reise til Gran Canaria når vi har den mørke årstiden i Norge. (Bilder av "privat" karakter og personer ble også tatt på turen, men de kommer ikke i bloggen - mulig noen få kommer på Flickr...)
Sommer-før-juls ferie - Del 1
Sommer-før-juls ferie - Del 2 
Sommer-før-juls ferie - Del 3 
Sommer-før-juls ferie - Del 4
Sommer-før-juls ferie - Del 5 
Sommer-før-juls ferie - Del 6
Sommer-før-juls ferie - Del 7 
Sommer-før-juls ferie - Del 8 
Sommer-før-juls ferie - Del 9

Gran Canaria-2011, a set on Flickr - Photo:RandiAa©
Shell decorations - Playa del InglesGuard outside Templo Ecumenico de San Salvador - Playa del Ingles"Tourist" - Playa del InglesTemplo Ecumenico de San Salvador - Playa del Ingles Salvador-Playa-del-Ingles_1Garden at Ristorante Rimini - Playa del InglesGarden at Ristorante Rimini - Playa del Ingles
Garden at Ristorante Rimini - Playa del Inglesi-Playa-del-Ingles_1Garden at Ristorante Rimini - Playa del InglesTemplo Ecumenico de San Salvador - Playa del InglesGuard outside Templo Ecumenico de San Salvador - Playa del InglesTemplo Ecumenico de San Salvador - Playa del Ingles Templo Ecumenico de San Salvador - Playa del Ingles
Templo Ecumenico de San Salvador - Playa del InglesMany cats in Playa del InglesMany cats in Playa del InglesBougainvillea - Playa del InglesBougainvillea - Playa del InglesBougainvillea - Playa del Ingles
Bougainvillea - Playa del InglesIdyllic entrance - Playa del InglesIdyllic entrance - Playa del InglesBougainvillea - Playa del InglesAt Yumbo center - Playa del InglesOleander Playa del Ingles

8 kommentarer:

 1. En flott "reise" i dine bilder. Den hvite slyngplanten er ikke Hoya, men Stephanotis floribunda, bedre kjent som duftranke i Norge.
  Ha fine dager.

  SvarSlett
 2. Takk, takk, Orchis...skjønte du ville rette på det om det var feil ja. Nå har jeg endret.Ganske lik med enkelte Hoyaer, men de er jo i den samme Asclepiadoideae familen (Svalerot), er visst veldig stor den familien.
  Kanskje du vet hva de frø-belgene er også, og den rare kaktus-roten...

  SvarSlett
 3. Den rare rota kjente jeg ikke igjen. Men jeg googla bilder av floraen på Kanariøyene, og jeg er rimelig sikker på at det er en Kleinia neriifolia - bladløs pga. tørke antakelig? Stammene ligner veldig på andre Kleinia jeg har sett.
  Frøbelgene kan jeg dessverre ikke hjelpe deg med. Så mange frøbelger ser slik ut. Tipper et eller annet fra erteblomstfamilien eller trompettrefamilien, men nærmere kommer jeg ikke uten evt. bilde av bladene.

  SvarSlett
 4. Så flott, Orchis...ja ser det er den kaktusen, jeg har et annet bilde av den tror jeg, med masse hårete frø-dusker, ikke så fint bilde, men jeg legger inn alle på Flickr nå. Og de belgene var nok på et tre/busk med erteblomst-lignende blader ja.

  SvarSlett
 5. Lurer på om det er Kleinia neriifolia med frø, som jeg la Flickr-link til under bildet?

  SvarSlett
 6. Fantastisk sykkel-video. Tenk på hvor tøft det er å sykle den andre veien: oppover ! Karl

  SvarSlett
 7. Hei igjen, Randi!
  Tittet i flickralbumet ditt. Det er Kleinia neriifolia, ja. Forresten ingen kaktus (Cactaceae), men en sukkulent som tilhører kurvplantefamilien (Asteraceae), altså nærmere beslektet med prestekrager... :) Så også bilde av noe du kalte Euphorbia obtusifolia. For meg ser det ut som en Nerium oleander med enkle blomster.

  SvarSlett
 8. Tusen takk, Orchis...da rettet jeg på den i Flickr. Sannelig ikke lett å se forskjell alltid, når man ikke er botaniker...men kjekt å ha de rette navnene. Uvurderlig hjelp!

  SvarSlett