søndag 3. april 2011

Aprilfest på Akam Fotoforum - Del 3

Heuchera blad - Foto:RandiA©

Heuchera blad - Foto:RandiA©

På April-leting etter det vakre i vårbedet
Jeg mente våren var langt etter planen i år. Men nå forsvinner på få timer all snø som lavet ned for noen dager siden.
De vakre Heuchera bladene er det første som kommer til syne  når snøen holder på å smelte. De er vakre på denne tiden også. Jeg har brukt bladene som motiv på flere av måneds-utfordringene på Akam foto-forum.
Alunrot hører til familien Saxifragaceae (Sildrefamilien), og det finnes over 50 ulike arter av Heuchera, de stammer fra Nord-Amerika. For tiden har jeg bare disse sortene: Heuchera  sanguinea, Heuchera Checkers (bladet er av denne), Heuchera Dales Strain, Heuchera micranta og  Heuchera Palace Purple.
Her er et par bilder tatt tidligere - Heuchera sanguinea med røde blomster og et regnvått H.Checker blad:
Heuchera i Tøyen botaniske - Foto:RandiA©

Heuchera blad - Foto:RandiA©
Heuchera navnet har de etter den tyske vitenskapsmann og botaniker botaniker Johann Heinrich von Heucher (1677-1747). Et stort antall hybrider med ulike egenskaper er dyrket frem blant gartnere og botanikere. I de senere år har det fremkommet Heuchera med varigert bladverk (flerfarget, spraglete) - disse er veldig ettertraktet og populære.
Planten ble tatt i bruk som hageplante allerede på 1600-tallet.
Som de fleste planter har også denne blitt brukt medisinsk. (Mot forstoppelse, mot betennelser og for å stoppe blødninger) Disse staudene er mer ettertraktet på grunn av det flotte bladverket, enn for blomstene - som er heller unnselige. Det finnes utallige Heuchera-foreninger og Heuchera samlere i Norge og ellers i verden.
I mai 2010 fikk jeg rikelig anledning til å beundre mange varianter av Heuchera. Vi hadde slått oss sammen en liten gruppe fra forumene Hagegal og Akam fotoforum, vi dro til London både for å besøke Chelsea Flower Show og for å fotografere.
Her er noen Heuchera bilder jeg tok der:

Heuchera - Chelsea Flower Show - Foto:RandiA©

Heuchera - Chelsea Flower Show - Foto:RandiA©

Heuchera - Chelsea Flower Show - Foto:RandiA©
På Chelsea Flower Show fikk jeg disse fristende Heuchera katalog-heftene, det er sannelig mye å velge i - kanskje jeg burde starte enda en ny hobby?


Aprilfesten på Akam Fotoforum - info
Min Aprilfest-tråd

Fortsetter Aprilfest Del 4
 
Chelsea Flower Show, London, a set on Flickr - Photo:RandiAa©
Chelsea Flower ShowLights and Colours Of The Alps-CFSChelsea Flower ShowChelsea Flower ShowThe L'Occitane Garden-CFS-2010Daily-Telegraph-Garden-winner at CFS
Tom Stuart-Smith's Laurent-Perrier GardenThe Victorian Aviary Garden-CFSThe Victorian Aviary Garden-CFSThe Victorian Aviary Garden-CFSKebony - Naturally Norway-CFSKebony - Naturally Norway-CFS
Kebony - Naturally Norway-CFSKebony - Naturally Norway-CFSKebony - Naturally Norway-CFSKebony - Naturally Norway-CFSKebony - Naturally Norway-CFSThe London Garden Design Company-CFS
Chelsea Flower ShowChelsea Flower ShowChelsea Flower ShowChelsea Flower ShowDesigns-in-Stainless-CFSDesigns-in-Stainless-CFS

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar