fredag 30. desember 2016

Gran Canaria - Sommer-før-juls ferie - Desember 2016 - Playa del Ingles - Maspalomas

The rooftop terrace at Hotel Marieta - Photo:RandiAa©

I desembermørket er det lurt å ta en "sommer-tur". Det har jeg gjort i flere år nå - en uke eller to. Det ble bare en uke denne gangen - men til gjengjeld en uke med temperaturer rundt 30 plussgrader, blå himmel og skinnende bølger. Jeg har funnet hotellet som er midt i blinken for meg der - et stille og rolig sted, med et preg av luksus - "all inclusive" og live entertainment med gode artister hver kveld. (Marieta i Playa del Ingles)
Hotel Marieta - Photo:RandiAa©
Playa del Ingles er et fint utgangspunkt for "seafront walking" både vestover og østover, og turer opp i høyden innover på øya.
Walking the Seafront - Photo:RandiAa©
En av grunnene til at Playe del Ingles er ett av de beste stedene på Gran Canaria for meg, er "gå-mulighetene" - i litt lengre distanser - langs havet både i østlig og vestlig retning - her er en av rutene:
Østover i retning San Agustin stoppet vi på strandpromenaden en dag, skulle egentlig bare ha noe å drikke, men bestilte noe som vi trodde var små sardiner, for det het de på menyen og bildet var av noen ganske små sådanne - men vi lo godt av de store sildene som ble servert:
Sardines! - Photo:RandiAa©
Though the sardines were unexpectedly large John consumed  them with a smile. He taught even me how to get something out of one of them, I don't think I succeeded so awfully well
The good life in summery Gran Canaria - A toast to the sardines Photo:RandiAa©
And the temperature was far better than in Norway - here near San Agustin -
Photo:RandiAa©
Along the Seafront Promenade - Photo:RandiAa©
Sunset walk - Playa del Ingles - iPhone-Photo:RandiAa©
Å vandre på sand-dynene til Maspalomas er også en fin opplevelse. Det er mangt og mye å se på en sand-dyne-vandring fra Playa del Ingles og til fyrtårnet Faro de Maspalomas - tusenvis av mennesker spaserer eller jogger, i badetøy eller annen lett bekledning, med eller uten sko, på sanden eller ute i vannet  - av og til tar man en avstikker litt lengre opp på sand-dynene til en av de mange kioskene langs stranden. Er solen for sterk, eller nudistene som man møter på i dette området litt for ekshibisjonistiske, lukker man bare øynene eller ser en annen vei.(They do not bother me, but I must admit that such "exposure: - here I am - watch me - I'm happy with the body I have" seems a bit comical to me).
Her er noen av bildene fra vandringen på sand-dynene:

Wandering on Maspalomas dunes - Photo:RandiAa©
Wandering on Maspalomas dunes - Photo:RandiAa©
Wandering on Maspalomas dunes - Photo:RandiAa©
Wandering on Maspalomas dunes towards Faro Lighthouse - Photo:RandiAa©
Fyrtårnet El Faro de Maspalomas (faro = fyrtårn) er 68 meter
høyt og er et flott syn mot den blå-blå himmelen. Det anbefales å finne en av de charmerende restaurantene nær fyrtårnet - god mat og upåklagelig utsikt - Vi følte vi satt på orkesterplass da vi inntok et lite måltid her, før vi gikk videre til fuglereservatet - La Charca de Maspalomas - et eldorado for fugle-observatører.

På tilbaketuren på sen-ettermiddagen valgte vi å gjøre en rundtur, da følger man det tørre elveleiet innover i landet og tar en liten tur innom den lille botaniske hagen - El Parque Botánico de Maspalomas - på veien tilbake til Playa del Ingles. Jeg tok ikke så mange bilder der nå, for det har jeg gjort flere ganger tidligere. (Mitt album med noe av vegetasjonen på Gran Canaria)
El Parque Botánico de Maspalomas - Photo:RandiAa©
Caryophyllales - Photo:RandiAa©
Palm tree trunks - Parque Botánico de Maspalomas -
Photo:RandiAa©
I was chasing Monark butterflies with the camera in Parque Botánico de Maspalomas - Danaus plexippus - Photo:RandiAa©
Bryophyllum delagöense - Parque Botánico de Maspalomas - Photo:RandiAa©
More photos on Flickr - 2016-album:

Flickr-albumer fra Gran Canaria:


Bloggposter:
Her er mer Gran Canaria - 2011
Sommer-før-juls ferie - Del 1
Sommer-før-juls ferie - Del 2 
Sommer-før-juls ferie - Del 3 
Sommer-før-juls ferie - Del 4
Sommer-før-juls ferie - Del 5
Sommer-før-juls ferie - Del 6 
Sommer-før-juls ferie - Del 7 
Sommer-før-juls ferie - Del 8 
Sommer-før-juls ferie - Del 9   
Homecoming - 2011

Sommer-før-juls ferie - 2015
Sommer-før-juls ferie - 2016

6 kommentarer:

 1. Herlig å se og lese Randi! Å gå på den stranda mellom Playa og Maspalomas er helt spesielt med de langsomme hordene av mennesker..
  Neste år får vi prøve å matche at vi er der samtidig. :)
  I kveld bestilte jeg tur til den 14.januar. Det er veldig utplukket, og for meg som reiser på lavbudsjett, så var det veldig lite. Bestillte fly, samt delte opp uka med fire døgn i PdeMogan og 3 netter i Las Palmas. Blir sikkert ok det.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Gran Canaria i Desember er virkelig en vitamin-innsprøyting. (Jeg sjekket "mitt" hotell for Januar 2017, ikke noe ledig). - Vi får prøve å koordinere noe for Desember 2017, hadde vært morsomt det.

   Slett
  2. Ja, det er det. Hadde ikke noe ferie i desember i år, så derfor tar jeg en uke i januar av de fem ferieukene for neste år. Håper å greie å få til en uke i desember også, kan høre om jeg får gjemme en av sommerferieukene..

   Ving har helt utsolgt frem til 20/21 januar på CG. Apollo har noe, men det er meget utplukket.. I høyere prisklasser har de mer igjen så jeg. Kan jo hende du finner noe?

   Slett
  3. Ja, så det var vanskelig i januar. Får være fornøyd med de tre fine turene jeg fikk i 2016. Nå legges det opp til en tur i Krakow området som jeg skal være med på, forsommeren, ikke vært der. Må se å komme ajour med bildene mine - tilbake til Cuba opplegget nå, har en bloggpost igjen. (Så har jeg et hav av leste bøker - nærmere 100 som jeg ikke har fått tid til å omtale, de fleste kladdene ligger der ).

   Slett
  4. Krakow er flott, vil dit igjen, når det blir varmere.
   Kos deg med reiser, bøker og bilder. Ikke stress.;)

   Slett
  5. Ja. Skal ikke stresse. Slå deg med til Krakow. Kan "ha med" noen til medlemspris. (Utdanningsforbundet).

   Slett