mandag 10. februar 2014

Begivenhetsrike dager i Oslo - 13.-16.september-2013 - Frogner-Bokfestival-PhotoWalk-Bokbloggertreff

"Unter den Linden" i Gyldenløves gate - Foto:RandiAa©
I løpet av året blir det mange Oslo-turer til ulike årstider. Det er alltid kjekt å besøke familie, og ofte kombineres det med mange andre begivenheter i noen hektiske dager - September har årvisst Oslotur - og i tillegg til familie-samvær og venne-treff, ble det Oslo-Bokfestival, Bokbloggertreff og Akam Fototreff.
Noen glimt fra 13.september 2013 i Oslo:
Lindetre-aléer er inspirert av en mote fra Paris en gang i tiden - denne flotte miniesplanaden i Gyldenløvesgate i Oslo (bilde over) er en allé av lindetrær anlagt i 1870-årene som en ridesti fra slottet og ut på "landet" - Vigelandsparken ble anlagt og "brøt" denne stiens utstrekning - men det er fortsatt spor av ridestien. Jeg liker godt å gå denne gaten på vei ned til sentrum. gaten er oppkalt  etter Ulrik Fredrik Gyldenløve, stadtholder i Norge fra 1664.
På vei ned til sentrum for å treffe venner og å oppleve Oslo Bokfestival, hadde jeg tid til noen bilder i forbifarten - dette er et fredelig og idyllisk område av Oslo å vandre i:
Mange idylliske hus i området - Foto:RandiAa©

Vi passerte Hartvig Nissens skole - Foto:RandiAa©
Og Leo som snurret rundt på lekeplassen i den franske barnehagen når mamma og mormor passerer:
Snurre-rundt-pause i barnehagen - Foto:RandiAa©
Veien videre gikk gjennom Slottsparken, området som kalles Dronningparken med den fine dammen Kongespeilet - her møtte jeg også en skole-klasse som var på en liten utflukt i parken:
Idyll Kongespeilet - Foto:RandiAa©
Idyll Kongespeilet - Foto:RandiAa©
Dammene i Slottsparken - litt om anleggingen av disse.
Jeg hadde avtalt å møte min foto-venninne først, på Oslo Bokfestival - og etter en runde med boktitting og litt prat med forlagsfolk, var det tid for lunch med litt kald drikke i det varme været - Hard Rock Café ble det nærmeste stedet, med godt overblikk nedover Karl Johan. (12.desember 2005 ble dette den første Hard Rock Café som åpnet i Norge. Den ligger på Karl Johans gate i Oslo.):
Her nytes lunchen  - Foto:RandiAa©
Min lunch var også god  - Foto:RandiAa©
Anita og Marianne var også på Bokfestivalen  - Foto:RandiAa©
Etter lunch tok vi en ny runde på Bokfestivalen og fikk med oss diverse kulturelle programmer i det flotte septemberværet - Blant annet Fakta som fiksjon - der Gaute Heivoll, Geir Gulliksen, Vigdis Hjorth og Tomas Espedal snakker om selvframstilling, fiksjon og fakta i samtale med Helene Uri.:
Bokfestivalen  - Foto:RandiAa©
Bokfestivalen  - Foto:RandiAa©
Så var det tid for å vende nesen "hjem" for middag, turen gikk forbi fontenen ved Nasjonalteatret, gjennom slottsåparken:
Ved Nasjonalteatret  - Foto:RandiAa©
Gjennom Slottsparken - Foto:RandiAa©
Og pjokken var opptatt i bakgården, før vi gikk trappene opp for middag:
Foto:RandiAa©
Trappeoppgang - Foto:RandiAa©
Trappeoppgang - Foto:RandiAa©
Trappeoppgang - Foto:RandiAa©

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar