søndag 3. mai 2015

Mai er min favoritt-måned - Første søndag i mai-2015 - en fin solskinnsdag

Jeffersonia dubia - Foto:RandiAa©
Første søndagen i årets mai-måned ble en fin dag på alle måter. Ikke de helt sommerlige temperaturer, men sol - sol - sol.
Dagen startet med at nabo-venninne Britt Sissel og jeg skulle ta en ganske kort tur i dag - for vi hadde begge en del andre gjøremål - Men som oftest når vi drar ut på turene våre (B.S er akkurat lik med meg når det gjelder gåing-gåing-gåing, bare at hun mangler lydboken på øret, og den har jeg heller ikke på når vi går sammen)- så blir det alltid til at vi drar av gårde langt og lenge. Slik ble det også i dag - En plutselig innskytelse fikk oss til å velge den trange Stokkbekk-dalen først (bilder jeg har tatt der tidligere) , og da vi ikke kunne følge bekken lengre ville B.S gjerne innom Ranheim og se områder hun ikke hadde sett før. Vi dro til Rotvoll og tok Ranheimsveien derfra - da var det noen som hadde lyst på kaffe, og vi lurte på om det trivelige Ranheim Bydelsmuseum var åpent - Joda, vi rakk dit i tide. Kaffe og vafler og mange hyggelige mennesker å snakke med.
Hjemveien tok vi gjennom Jakobsli - ruten vår på kartet ble omtrent slik

 - og ca 14km:
Før jeg dro ut hadde jeg laget deigen til noen protein-rundtykker jeg aldri hadde laget før. Oppskriften fikk jeg fra Mona på Snåsa. Den så slik ut: 
 • 4 egg, 
 • stort beger med cottage cheese, 
 • 2ts bakepulver, 
 • 400g havregryn, 
 • bruk stavmikser, lag 10-12 stk, stekes 200grader i 20 min.

Uten sukker, veldig lettvinte og veldig "healthy" - og ikke minst, (nå har jeg spist av dem):Veldig gode.
Jeg gjorde en ørliten tilpasning av oppskriften - tror jeg fikk med noen gram havregryn for mye, derfor tilsatte jeg to store spiseskjeer yoghurt naturell. Og fordi de hadde stått klare på brett mens vi var på tur, var jeg redd de var blitt litt skorpete - noe de egentlig ikke var - men for sikkerhets skyld penslet jeg med litt eggehvite, så ble de blanke og fine oppå. Og så stekte jeg dem i 20 minutter + 3 minutter ekstra. - Og: Jeg laget 16 rundstykker av denne oppskriften!
Ser jo delikat ut også:
Proteinrundstykke - Foto:RandiAa©
Mens de stekte, tok jeg en rask runde rundt de "våronn-ferdige" bedene mine, og knipset noe av dagens blomstring - (bildet på toppen, Jeffersonia dubia er en av mine favoritter - har den både i blå og i hvit utgave). Her er noe av det andre som blomster for tiden:
Sanguinaria canadensis Multiplex - Blodrot- Foto:RandiAa©
Corydalis solida - Lerkespore - Foto:RandiAa©
Primula x pubescens - Hageaurikkel - Foto:RandiAa©
Omphalodes verna - Vårkjærminne - Foto:RandiAa©
Dette ble en riktig fin første-søndag i mai..... 

2 kommentarer:

 1. Nydelige bilder!
  Godt å høre de smakte godt rundstykkene, for det blir ofte litt eggsmak av karbofattig bakst...må kanskje prøves:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Første gangen jeg lager de, og jeg synes de ble kjempegode - skulle teste oppskriften før jeg eventuelt lager opp til datter med familie kommer snart.

   Slett