fredag 10. mai 2013

Mai er min favoritt-måned - Kveldstur til Leangen - Bro-tragedie


Foto:RandiAa©

Ja, mai er min favoritt-måned, og det skulle være en hyggelig kvelds-vårtur til Strindheim og Leangen-området - men det ble en noe traumatisk fototur denne torsdag 9.mai - Kristi Himmelfartsdag. Det hadde skjedd noe nesten uforklarig dagen før i et område jeg ofte legger turene mine til.
Noe gikk  veldig galt i det store veiprosjektet Trondheim Stjørdal.
Det var tidlig om morgenen onsdag 8.mai de begynte å fylle betong i i forskalingen på
vei-traséen som går østover - etter flere fyllinger, ble vekten for stor og alt knakk og raste sammen. En person i bil under broen og en arbeider mistet livet i denne tragiske ulykken - det er mager trøst å tenke at det kunne ha gått enda flere menneskeliv tapt om broen knakk sammen en time senere, i rush-tiden hvor det kanskje stod en kø av biler under broen. Jeg går ofte trenings-turene mine i dette området, og for meg synes det i alle fall merkelig at dette spesielle "fyllings/støpe-arbeidet" ikke blir gjort på nattetider når det er mindre trafikk - og at ikke veien under broen er avstengt under betong-fyllingen.
Denne ulykken har i hvert fall nå ført til at Statens Vegvesen har satt ti broprosjekter rundt i landet på vent mens man undersøker årsakene rundt denne fatale ulykken. Statens vegvesen og entreprenør Reinertsen har et tungt og vanskelig arbeid foran seg for å finne ut årsakene til at Rotvollhaugen bro kollapset
Avmerking, blå ring på kartet viser hvor bro-prosjekt er, rett ved Rotvollhaugen, og de to blå "kryss"-markeringene viser hvor jeg stod da jeg fortograferte:

Her noen av bildene jeg tok:

Foto:RandiAa©
Rotvollhaugen i bakgrunnen - Foto:RandiAa©
Biler kjører som vanlig den andre filen - Foto:RandiAa©
Da jeg gikk derfra, var ikke bare bildene festet på kamera-bildebrikken, men også i min egen hjerne - man forstår hvilke krefter som har utspilt seg her, man blir skremt og opprørt - jeg prøvde å finne noen roligere og mer vårlige motiver på veien hjem:
Seljen blomstrer nå - Foto:RandiAa©
Salix caprea - Foto:RandiAa©
Reflections - Stabburvindu Tunga gård - Foto:RandiAa©
Jeg fulgte en del av turstien langs Brøsetdalen den går fra Leangen, opp til Angeltrøa og forbi Åsvang, og ender på Lohove. Her er det fint både å gå og jogge, sykkel går det også greit med. Dette er et naturområde med opprinnelig vegetasjon og med lite inngripen i naturen. Jeg gikk over broen og fulgte Brøsetveien et stykke:
Foto:RandiAa©
Det var tegn på at mange nærmet seg slutten på sin hage-våronn nå. (Selv har jeg så vidt begynt):
Våronn "done" i Brøsetveien - Foto:RandiAa©
Mange var ute og jogget i det fine vårværet:
Ved Moholt kirkegård - Foto:RandiAa©
Her er kveldsruten jeg fulgte, ca 11km:

Bro-tragedien i nyhetsbildet:

2 kommentarer:

 1. Ja, dette var en tragisk ulykke! Håper de finner ut hva som gikk galt, slik at man ikke risikerer at det samme kan skje igjen.
  Flotte bilder ellers. Syns det med vinduet var så fint. Utrolig fint spill i sånne gamle vindusglass.
  Ha en fortsatt fin helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Mariann - synd man aldri kan gardere seg helt mot slikt; men man kan alltid arbeide med forbedringer. - Vindus "reflections" er jeg litt hektet på ja.... God helg til deg også.

   Slett