onsdag 12. desember 2012

NRK - Mediehuset - Hobbyfotografer på besøk

NRK - Mediehuset -  Tyholt - Foto:RandiAa©
9.mai 2012 ble jeg invitert til et interessant besøk i NRK Mediehuset på Tyholt. Foranledningen var at flere av bildene mine var i NRK's fotoalbum og mange var vist på TV på slutten av Midt-nyttsendingen (Noen måneder på etterskudd - har glemt å poste dette blogg-innlegget).
Innbydelsen så slik ut:


Tor Berre stod i resepsjonen og tok imot oss innbudte, og det var hyggelig å møte mange andre hobby-fotografer - vi driver vel kanskje en slags medie virksomhet vi også, og dokumenterer det vakre Trøndelag i bilder, hendelser og situasjoner.
Det var dekket langbord i et stort møtelokale og regionredaktør og Mediehus-sjef Bjørn Stuevold ønsket velkommen og ga oss et instruktivt foredrag om virksomhet og medarbeidere, og om programvirksomheten med vekt på de flotte NRK programmene som blir laget her i Mediehuset: Schrödingers katt, Newton og Kosinus for eksempel.
Regionredaktør Bjørn Stuevold holder foredrag - Foto:RandiAa©

Deretter fikk vi et inspirerende foredrag ved fotograf Geir Terje Nergård fra Norsk Fotofagskole. Her fikk vi mange ideer til nytenking ved fotograferingen, om å ta bilder av en "eksotisk hverdag", om impulsivitet og om det å lage seg kreative prosjekter som kunne gå over tid og favne flere steder...å dokumentere dagligliv og samtid, å få frem kontraster og illustrere konfliktsituasjoner.
Geir Terje Nergård fra Norsk Fotofagskole - Foto:RandiAa©
Deretter fikk vi være med bak kulissene da Midtnytt-sendingen var på luften, og i etterkant fikk vi et lite, humorfylt "kåseri" av Alf Skille som ga oss et innblikk i hans hverdag på "Midtnytt-skjermen":
Alf Skille på Midtnytt - Foto:RandiAa©
Alf Skille kåserer for oss - Foto:RandiAa©
Alf Skille "ser lyset" i Mediehuset - Foto:RandiAa©
"Sjefen" for NRK's  Trøndersk Fotoalbum Tor Berre ga oss så en grundig orientering om praktiske sider ved Fotosamlingen og intensjonen med den, og litt fremtids-visjoner rundt aktiviteten.
Journalist og naturfotograf Kjartan Trana hadde også nyttige tips å komme med i sitt foredrag "Hvordan ta gode bilder?"
Underveis hadde vi fått rikelig med mat og drikke, og stemningen var munter, men forsamlingen var en lydhør flokk hobby-fotografer som hadde møtt opp for om mulig å perfeksjonere seg enda mer.
Siste post på programmet var en titt innom distrikts-redaksjonen på kveldstid, vi fikk et lite innblikk i hvordan arbeidet foregikk der.
Mye å holde styr på under sending - Foto:RandiAa©
Mediehuset - Foto:RandiAa©
NRK - Mediehuset - Foto:RandiAa©
Over de siste 5 årene har jeg hatt et stort antall av mine bilder på NRK's Trøndersk Fotoalbum, og en del av disse har vært vist på slutten av Midtnytt-sendingen på TV også, blant annet disse:
Noen av bildene mine som har vært på NRK Trøndelag
En takk til Tor Berre og det arbeidet og engasjement han har lagt ned i dette "prosjektet" med Trøndersk Fotoalbum på NRK.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar