tirsdag 26. juli 2011

Juli - høysommer tunge dager og vakker blomstring

Foto:RandiAa©
Foto:RandiAa©
Foto:RandiAa©
Foto:RandiAa©
En vakker blomstrende juli fikk brått en grusom vending på fredag 22.  Det har vært tunge dager.  Denne rosen ble dagens lille glede, jeg la plutselig merke til at den hadde overlevd en streng vinter. Den er egentlig ikke så hardfør.  Det er en hybrid tea ("stilkrose"), og egentlig mer blå en det kommer frem på bildet. Blue Moon eller Mainzer Fastnacht, Tantau 1964.
Et siste blogg-innlegg denne juli 2011 før jeg drar til Liverpool på en Gathering med fjerne slektninger.  Jeg fikk også nettopp melding om en minnestund jeg skal delta på der:
- there will be a 30 min service on Friday at 12.15 at St Nicholas Church to pay respect to the people of Norway after the recent happenings around Oslo.


Church of Our Lady and Saint Nicholas, Liverpool
Foto:RandiAa©
Rosa Gallica versicolor -  "Rosa Mundi",  en gammel rose fra 1500-tallet er en av de få stripete roser. Den har jeg hatt i mange, mange år, litt spesiell, men jeg synes den er vakker.  Den er sannsynligvis en mutasjon av Rosa gallica "Officinalis".
Austinrosen Winchester Cathedral (1988) fortsetter å blomstre like vakkert uansett sol eller regn:
Foto:RandiAa©

Roseblomstringen er høydepunktet i juli, men det er mye annet vakkert som blomstrer også: En liten Sedum album murale som klorer seg fast i en sprekk ved veggen, en clematis Warzawska Nike som vokser oppetter veggen over hodet på den, den blå er Eryngium planum - hagestiklen -  en av mine favoritter. Jeg er også glad for at den ene jeg hadde opprinnelig, har så fint selvsådd seg bortover hele rosebedet mitt...det er blitt 4-5 buskete vekster av den. Den hvite er en høy Chrysanthemum maximum
Foto:RandiAa©
Foto:RandiAa©
Foto:RandiAa©
Foto:RandiAa©
Men denne Aeschna-sp (øyenstikker) hadde nok ikke greid seg så godt i dag, den lå nesten død på bakken - sørgelig - livet er skjørt:
Foto:RandiAa©
Flere rosebilder på Flickr:
Roses, a set on Flickr - Foto:RandiAa©
El AreanaRosa majalis - kanelroser.alba Hurdalsroser.alba HurdalsroseLouise Bugnet (r.rugosa hybrid)Louise Bugnet (r.rugosa hybrid)
rosa majalis (kanelrose)Poppius, Rosa stenbergii, R. spinosissima, about 1850Mary Rose, (Austin)Tøyen botaniske, Oslo. Rosa spinosissima 'Dunwich Rose'Hurdalsrose hyphenRosa gallica versicolor: "Rosa Mundi"
Frühlingsduftr.helenea hybridarosa helenae hybridarosa helenae hybridar.spinosissima FrühlingsduftColour Contrasts
spinosissimus-Poppius hyphenBonicaGreat Westernr.helenea hybridar.helenae hybridar.helenae hybrida

2 kommentarer:

  1. Fant omsider bloggen din :o) Nyter de flotte bildene dine, og gleder meg til å lese mer når tida strekker til :o)
    Hilsen Laila Skauge

    SvarSlett
  2. Takk skal du ha, Laila. Jeg har aner fra Røstadbakken. Var nettopp i Liverpool til noen etterkommere fra den linjen

    SvarSlett