mandag 5. juni 2017

Sverresborg - Trøndelag Folkemuseum - med fotogruppen - 03.05.2017

Danielsveita 2 - Foto:RandiAa©
Første lørdag i måneden er det fototreff-dag fast. (Men det skjer ofte at vi har noen spontane "mellomtreff" også). Jeg startet med disse fototreffene for 9 - 10 år siden. (Mulig det første var til Ringve i 2008)
Her er et par andre treff. Det startet egentlig i januar 2006, jeg begynte å bli litt mer aktiv med foto og trengte noen "likesinnede" å diskutere med, å få litt tips fra angående utstyr.
Jeg fant Akam foto under Diskusjon.no og det var et godt funn - her ble jeg kjent med mange fotointeresserte, og jeg lærte utrolig mye - etter hvert begynte vi å møtes "live" både i Trondheim og Oslo - og mange av oss møttes årlig på den store Scott Kelby World Wide Photo-Walk. 2017 blir tiende året jeg deltar i den "Walk'n" - Dette var litt bakgrunns-informasjon om Foto-gruppen. Vi gjør mange utfarter til lokale steder i Trondheim og omegn - men vi har også hatt noen lengre turer til blant annet Hegra, Fosen, Tautra, Røros osv
Dagens Fototreff: Sverresborg Folkemuseum var vi på for 7 år siden, 2010, så det var på tide med en ny tur nå. Vi regnet med det hadde skjedd en del nytt der siden sist.
Sverresborg, eller Trøndelag Folkemuseum er et av landets største friluftsmuseer. Det blir gjerne kalt Sverresborg fordi det er lokalisert rundt den gamle middelalderborgen kong Sverre bygde her – Sion er vel det egentlige navnet - En spennende middelalderborg – og klatrer man opp dit, får man i tillegg en praktfull utsikt over Trondheim by.
Selve museet er inndelt i en byavdeling og en bygdeavdeling – hvor vi opplever autentiske gamle hus som er flyttet hit – og vi kan også gå inn i mange av husene. – Gamle Haltdalen stavkirke er et syn for seg.

60 bygninger finner vi her, og de strekker seg over flere tidsperioder, og viser byggeskikk fra mange forskjellige områder av Trøndelag. De fleste byggene er fra 1700-tallet og 1800-tallet, og det eldste byggverket er stavkirken fra Haltdalen fra 1170-tallet.
Vi finner også et ”tannlegemuseum” i en av bygningene, ”apotekmuseum” og skimuseum – og det lille huset til den beryktede Nattmannen kan vi også oppleve både utenfra og innvendig. På foto-treffene passer vi alltid på å legge inn en hyggelig lunch-pause - da går praten om foto og utstyr og motiver og en god del mimring blir det om tidligere fototreff vi har hatt. I dag la vi lunchen til den hyggelige Borgstua - akkurat da det kom en liten regnskur.

Oversikt over bygningene

Her er noen av mine foto-glimt fra Sverresborg:
Hattemaker - Foto:RandiAa©
Det er demonstrasjon av hattemakeryrket på museet - Foto:RandiAa©
Mange fine gamle bygninger - Hans Nissen Gården stod i Sandgaden - Foto:RandiAa©
Tannlegemuseum - Foto:RandiAa©
Den gamle avis-kiosken - Foto:RandiAa©
Stenbrogården - Foto:RandiAa©
Stenbrogården - Foto:RandiAa©
Nattmannhuset - Foto:RandiAa©
Tavern - Foto:RandiAa©
Løveapoteket - Foto:RandiAa©
Fra Skimuseet - Foto:RandiAa©
Fotografering - (et av Lindas bilder) - Foto:RandiAa©
Hans Nissen Gården - Foto:RandiAa©
Oppdalstunet - Foto:RandiAa©
Sverresborg - Foto:RandiAa©
Haltdalen stavkirke - Foto:RandiAa©
Her er link til mitt Flickr-album, med flere bilder både fra fototreffet i 2010 og fra dagens i  2017:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar