lørdag 17. desember 2011

The Carnival Is Over - Tid for å holde seg i ro - Før-juls sysler

Scannet egen gammel single fått av venninne Grethe i gamle dager
The Seekers
The Carnival Is Over - (men jeg regner med det er i gang igjen om 8 uker):
Ja, så sitter jeg her da. Stasjonær i 8 uker med brukket ankel og gips fra tå til kne. Det jeg savner mest er å farte ute, bevege meg i fri luft mine daglige kilometer. Men jeg får trøste meg med at dagene kan fylles med bilde-redigering av et stort antall jeg er på etterskudd med, blogging, mailer som ikke er besvart tidligere, lesesirkelen på nett, bokelskere.no, Facebook-surfing, lydbøkene, - tilværelsen har da fortsatt innhold og mening; ikke minst takket være nabo-venninne Bjørg som regelmessig kommer som den rene
Florence Nightingale - kaster rask, henter post, henter lydbøker på bibliotek, gjør innkjøp, tar ned ting fra høye skap osv. En takk til Bjørg, uvurderlig hjelp. 
Og nå blir det også litt TV-titting som jeg gjør svært lite av ellers. Etter frokost og avislesing i dag, surfet jeg litt på TV kanalene.....endte opp på et mimre-nostalgisk program: NRK2 Lørdag 17.12.2011 - kl.10.10 - Pop-revy fra 60-tallet (1)
Jeg mintes en låt jeg fikk av min venninne Grethe som straks etter studietiden giftet seg med en tysk student og bosatte seg for alltid i Tyskland. (Men vi har da heldigvis kontakt enda - hun var her en uke sist september - kjempegøy å mimre gamle dager)
Jeg rotet i gamle single-plater og fant den faktisk, på baksiden er "We shall not be Moved". Men nå har jeg ingen platespiller lengre, så jeg måtte på iTunes store og kjøpe den originale. Så nå er den lastet på iPhone. Selv om jeg kanskje foretrekker "klassisk" musikk, må jeg innrømme at en del gamle topp-låter er fint å variere med som "gå-musikk" på iPhone innimellom lydbøker og klassiske "perler".

"The Carnival Is Over" er laget fra en opprinnelig russisk folkesang Stenka Razin fra 1883 - en populær sang i Russland i 1890-årene. Teksten ble skrevet av Tom Springfield i 1965 for den australske gruppen The Seekers. Gruppen brukte denne som avslutnings-låt på sine konserter. 93.000 eksemplarer ble en tid solgt av denne låten daglig og den ble en av tidenes  best-seller singler i United Kingdom. I Australia ble melodien ofte brukt ved visse anledninger, f.eks ved avslutningen av Expo 88 i Brisbane.
I Norge kom den også på top-hit-listene:
The Seekers var en popgruppe som ble dannet i 1962 i Melbourne i Australia:  Judith Durham (f.1943, sang), Athol Guy (f.1940, kontrabass), Keith Potger (f.1941, tolvstrenggitar) og Bruce Woodley (f.1942, gitar). Musikken var en blanding av folkemusikk og rock. Gruppen ble oppløst i 1968, men startet på nytt på 1990-tallet med en turne. De ble faktisk en kort periode nesten like populære som The Beatles.
Gruppen turnerte først i Storbritannia, og slo i 1965 gjennom med "I'll Never Find Another You"
De hadde sin siste konsert sammen 8. oktober 2004 i Hongkong. Bildet deres var til og med motiv på et australsk frimerke i 2002.  Judith Durham, Keith Potger og Athol Guy opptrer fortsatt. På The World of The Seekers finnes mer stoff om dem, og Judith har sin egen web-site.

Her er teksten til :
THE CARNIVAL IS OVER
                                             
Lyricks by Tom Springfield
The Seekers

Say goodbye, my own true lover,
As we sing a lover's song.
How it breaks my heart to leave you;
Now the carnival is gone.
High above, the dawn is waking,
And my tears are falling rain,
For the carnival is over;
We may never meet again.

Like a drum my heart was beating,
And your kiss was sweet as wine.
But the joys of love are fleeting
For Pierrot and Columbine.

Now the harbour light is calling;
This will be our last goodbye.
Though the carnival is over,
I will love you till I die.

Like a drum my heart was beating,
And your kiss was sweet as wine.
But the joys of love are fleeting
For Pierrot and Columbine.

Now the harbour light is calling;
This will be our last goodbye.
Though the carnival is over,
I will love you till I die.

Though the carnival is over,
I will love you till I die.  

Og her er den originale innspillingen:Her en nyere innspilling med Boney M:2 kommentarer:

  1. Det var veldig så uheldig du var rett før jul da. Bra at du har en så god hjelper når uhellet først var ute. Håper alt går bra og at du er på beina igjen når de 8 ukene er omme.
    Nydelig melodi, men jeg kan faktisk ikke huske at jeg har hørt den med den teksten før. Likte best orginalversjonen. Ble litt fasinert av armbevegelsene til hun ene vokalisten i Boney M.

    Du får kose deg som best du kan disse siste førjulsdagene!

    SvarSlett
  2. Tusen takk, Mariann..det går bra, man må bare omstille seg litt til en annen tilværelse noen uker. Takk for at du kikker innom bloggen min, og God Jul til deg.

    SvarSlett