tirsdag 31. januar 2012

Randi's Activities - Hvordan unngå gå-jogge-uhell på glattisen

Mine nye Asics GEL-Arctic 4 WR  - Foto:RandiAa©
Ja, da er jeg rustet for neste jogge-tur på glattisen. Skjønt jeg tviler på det blir denne vinteren...Har jo tenkt på det i flere år. Men nabo-venninne Marit ga meg ideen i går, hun hadde sett på disse; og da Karl kom på besøk for å få iPod-hjelp i dag, fikk jeg hjelp til å komme meg til sports-butikken. Det var første gang ute på 8 uker.....ikke helt problemfritt, men det gikk da. Og skoene med brodder ble kjøpt. Så er de i hvert fall klare.
Foto:RandiAa©
Foto:RandiAa©
Asics GEL-Arctic 4 WR er en fulldempet løpesko spesielt godt egnet for vinterføre. DuoMax-kile på innsiden for ekstra stabilitet. Vannavstøtende teflonbelagt overdel. Yttersåle med 9 mm utskiftbare pigger.
Detaljer for GEL-Arctic 4 WR:
    Overdel: syntetisk skinn, mesh
    Støtdemping: GEL i hæl og forfot
    Mellomsåle: varmekomprimert EVA (SpEVA), DuoMax, Trusstic
    Yttersåle: AHAR, 9mm utskiftbare pigger
    Vekt: 345 gram
    kr 1 299,00

Fra Aktiv Trening nr. 11, 2010
Her er det løpe-brodder på, men jeg har også et sett med gå-brodder, de er spisse. Det fulgte med en nøkkel til å skru ut og skifte med, og det var meget enkelt å gjøre det.
Så nå er det bare å trene og trene inne, slik at jeg kan frigjøre meg fra krykkene - venstre fot er fortsatt så hoven og vond at jeg ikke kan presse den ned i sko - og jeg må innrømme: for å greie opptreningen min og bruke foten har jeg de fire dagene som er gått etter at jeg fikk av gipsen, tatt en "pain-killer" hver ettermiddag for å holde ut og gå på foten. ( Nå har jeg vel kanskje tatt ca 5 hode-pinetabletter i hele mitt liv, er sterk motstander av slikt - så jeg bevilger meg den "luksus" nå)
Da gleder jeg meg til å ta i bruk de nye løpe-skoene...enten det blir denne eller neste vinter...

2 kommentarer:

  1. Ja, så skjedde det igjen da.....1år og 4 dager etter ankel-bruddet. Falt "i farta"....og brakk overarm på tre steder. Hadde ikke disse på meg. Hadde trent tidlig på dagen, intervalltrening, brukte da pigg-skoene. Dro ned til byen i god fart etterpå, skoletter på, falt i stor fart like før jeg svingte inn i Munkegaten...store smerter i 16 dager nå....håper på bedring.

    SvarSlett
    Svar
    1. Var til kontroll i dag, og selv om jeg hadde bil tur retur St.Olavs...så hadde jeg piggskoene på, for det korte stykket til-fra bilen. Ekstra-kontroll i dag, ikke rart det gjør vondt, ved det øverste bruddet tvers over, har beinendene lagt seg overlappende, men de gjør ikke noe med det, det vil bare forverre situasjonen - eventually vil det vel vokse sammen slik og armen blir en tanke kortere enn den andre, det skal kontrolleres hver uke....tålmodighet, tålmodighet...ikke min sterkeste egenskap.

      Slett