mandag 30. mai 2011

Mai er min favoritt-måned - mai-dager i Oslo - Photo-Walk med Helena 27.05.2011

Foto:RandiAa©
Oslo blir titt og ofte besøkt, og dagene er som oftest full-booket med program. Familie skal besøkes, litt kultur-påfyll er nødvendig, venner skal treffes, foto-treff og hage-treff står også på programmet. Denne gangen reiste Helena og jeg med toget, og en togreise med Helena går utrolig fort; man får ikke en gang tid til å sove bort noen minutter. Foruten de faste innslagene med familiebesøk og foto-treff, var det også Åpen dag i Tøyen botaniske hage. Jeg tror dette er 12. året jeg kommer meg av gårde til "Åpen Dag". Denne gangen ble det også kombinert med Akam-fototreff. Oppholdet varte fra torsdag 26. mai til utpå mandag 30.mai.
Fredag måtte jeg bruke litt tid på Oslo Legevakt for å fjerne stingene etter mitt sykkeluhell 19.mai. resten av dagen utnyttet Helena og jeg til foto-vandring og andre hyggelige gjøremål. Her er noen bilder fra denne dagen.

Vi oppholdt oss først litt i området rundt domkirken. Ved kirkeristen og basarene står dette utrolig flotte kastanje-treet. Når man står under det og kikker opp på løv-verket opplever man en himmel-grønn glitrende hvelving over seg, man blir fanget opp i en høytids-stund som er en slående kontrast til det myldrende folkelivet bare få skritt unna. Her er det samme treet fra litt ulike vinkler.
Foto:RandiAa©
Foto:RandiAa©

Jeg ville også ta meg litt tid for å fotografere den flotte bronsedøren på Domkirken. Jeg har selv i litografi en kopi av kunstneren Werenskiolds flotte illustrasjoner til saligprisningene fra Bergprekenen. Her er et par utsnitt fra døren:
Foto:RandiAa©
Foto:RandiAa©
Litt mer fredelig idyll fra området rundt domkirkeristen:
Foto:RandiAa©
Foto:RandiAa©
Foto:RandiAa©
Foto:RandiAa©
Nedover Karl Johan fant man mange "levende" statuer som vakte mer eller mindre oppmerksomhet.
Det var også kommet en del nye statuer på fortauet fra Stortinget og nedover mot slottet. Disse viste et utsnitt av diverse arbeiderskjebner - jeg hadde ikke tatt meg tid til å lese på informasjonen som stod ved hver statue, da jeg kom hjem måtte jeg prøve å finne ut i etterkant hva dette var for noe. Pussig. Kontaktet først Oslo Kommune, nei - ingen anelse, ble satt over til Rådhuset, ingen visste om disse statuene, ble satt over til Oslo Turistkontor. Ingen visste noe der heller. De skulle undersøke saken. Jeg venter på telefon derfra ... er det noen som vet?:

Foto:RandiAa©
Det hender man blir tørst på byvandringer:
Foto:RandiAa©
Vi avsluttet første del av dagens Photo-Walk ved fontenen ved Nationalteatret, før vi inntok en hyggelig lunch på tekehtopa, St.Olavs Plass.
Foto:RandiAa©
Da hadde Helena et par bra bilder av disse statuene som jeg fikk lov til å bruke, en "levende" og en "død":
Foto:HelenaN©

Foto:HelenaN©


Oslo, a set on Flickr by RandiAa©:

Opera walkReflections  KirkeristenCity lifeEngebretOslo Art exhibitionChristiania The Market Place
The Old City HallAker docksWinter-sailingThe City Hall in winter leavesStreet Art, Rodeløkka, OsloStreet Art, Rodeløkka, Oslo
The Glasshouse - Dagens NærlingslivEvening Aker BryggeAker BryggetorgetAker Brygge eveningOslo facadeOslo graffiti
VaterlandOslo facedeHelena in BjørvikaThe sculpture She LiesOslo BørsAn Opera-singer

2 kommentarer:

  1. Så flotte bilder, Randi! Synd jeg ikke fikk vært med ... ;-(

    SvarSlett
  2. Det egentlige Foto-treffet var Bygdøy på lørdag, og Tøyen Botaniske på søndag...kommer det også. Rart ingen visste om de statuene på Karl Johan. Helena har visst noe bilde som kanskje kommer opp her. Du var savnet Rose-Marie, men det er håpløst å få med seg alt. Det blir nok flere sjanser.

    SvarSlett