mandag 7. juli 2014

Estenstadmarka - Ordførertur i Trondheim mandag 16. juni 2014

Estenstaddammen - Foto:RandiAa©
Trondheimsregionens Friluftsråd annonserte en vandring i Strindamarka - selv om jeg ofte legger vandrings-turer og treningsturer til Estenstadmarka, var dette en anledning til å se med litt nye øyne på "nær-marka" mi. Dagen var ualminnelig kald til midten av juni å være, men vi kledde oss godt, en nabo-venninne og jeg - og møtte opp i god tid ved Bekken gård - (som faktisk bare er en parkeringsplass i dag - les her: ESTENSTADMARKA-Ei lita jordbruksgrend på 1400-tallet - Et fint turterreng i dag)
Trondheimsregionens Friluftsråd
Vandringen ga oss et interessant blikk på Strindamarka - Estenstadmarka i fortid, nåtid og fremtid. Her fikk vi høre om skole-planting av trær i første halvdel av 1900-tallet, stormers herjinger, og rydding av tett og gammel skog, og rydding av stormherjede områder. Det er et imponerende arbeid lagt ned av Trondheim Bydrift - flotte skiløyper er laget i milevis på kryss og tvers, badeplasser med den fineste sandstrand er opparbeidet. (Faktisk den fine sanden ble kjørt på dammen da isen lå der, da isen smeltet sank den pent og vakkert ned i og laget en "strand-kant"). Vi fikk også høre om gamle mølle-kverner, og gamle ferdselsveier og husmannsplasser. - Det var utrolig mye vi rakk på den fine runden vår.
I enden av Estenstad-dammen stod bydriftlederens kone klar med den digre, sotete kaffekjelen, breddfull av sterk, varm kaffe - det var blåst og kaldt i dag, så litt oppvarming var ikke av veien.
Syv små andunger som en travel mor måtte beskytte og vokte for trussel fra måker i nærheten, ble litt teateroppvisning for oss under kaffedrikkingen også. Her et knippe bilde fra den hyggelige vandringen.

Den gamle kverna ved Kvernhusflata - Foto:RandiAa©
Vakkert og frodig - Foto:RandiAa©
Ved enden av dammen er kaffen klar - Foto:RandiAa©
Bydriftsleder Terje Aas - Foto:RandiAa©
Kaffen klar - Foto:RandiAa©
Sjefen sjenker kaffe - Foto:RandiAa©
Hyggelig kafferast - Foto:RandiAa©
Fin andeoppvisning med nyfødte - Foto:RandiAa©
Vakkert ved dammen - Foto:RandiAa©
Litt stigning hadde vi i løypa også - Foto:RandiAa©
Og så var det "premie" - Foto:RandiAa©
Med interessant bakside - Foto:RandiAa©
Oversikt over Ordførerturene  2014 i regionen 

Flere bilder:
Turen - Bilde-sett på Flickr - Foto:RandiAa©

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar