lørdag 14. april 2012

Aprilfest og Photo-Walk: Akam-treff - Møllenberg-området - 14.04.2012

Reflections at Møllenberg - Foto:RandiAa©
Reflections at Møllenberg - Foto:RandiAa©
Første lørdag i måneden, Foto-treff, dvs. det ble andre lørdag i april nå på grunn av påskeferien. Området som var valgt denne gangen var Møllenberg. Møtestedet var Solsiden, så beveget vi oss oppover i høyden, og gikk alle tverrgatene frem og tilbake, deretter over Bispehaugen skole og forbi det gamle Bakke Bydelshus, og endte opp på Bakklandet - med sosialt samvær på Antikvariatet.
Været var strålende - endelig - det var nesten for mye sol, slik at lysforholdene ble litt vanskelige enkelte steder. Men jeg fant refleksjoner i vinduer - det er noe som ofte fascinerer meg. Dessverre er det vanskelig å unngå at fotografen kommer med i "speilet" når vinduet er på bakke-nivå...
Foto:RandiAa©
Flere Møllenberg-refleksjoner:
Foto:RandiAa©
Foto:RandiAa©
Foto:RandiAa©
Foto:RandiAa©
Noen inngangspartier - det er fargerikt på Møllenberg:
Foto:RandiAa©
Foto:RandiAa©
Også postkassene er fargerike - Foto:RandiAa©
Foto:RandiAa©
Uværskur Bispehaugen skole - Foto:RandiAa©

Foto:RandiAa©
Bygge-gropa og Strindheims-tunnelen fascinerte noen av Photo-Walk-erne. Et spennende og langvarig prosjekt, her en liten opplysende video-snutt fra den andre siden av gjerdet og ned i dypet:
Mer fargerikt på Møllenberg:
Foto:RandiAa©
Foto:RandiAa©
Foto:RandiAa©
Et innbydende spøkelses-hus på Rosenborg:
Foto:RandiAa©
Vi passerte også Bakke Bydelshus, tidligere kirke i Nordre Berg gate 2, øverst i Asylbakken. Kirken ble bygget i 1912 på en del av tomten til Bakke gård. Det fungerte egentlig som Bakklandets Menighetshus. I 1982 ble huset solgt til Trondheim Kommune og fikk funksjon som Bydelshus med tilstelninger og aktiviteter - uteservering har det også vært her. (På stedet hadde det tidligere ligget et gammelt skjenkested - "Pramsalen"):
Foto:RandiAa©
Litt om boligområdet Møllenberg:
Ingeniør Weidemann hadde kjøpt Rosenborg gård i 1884; han stilte et stort område til disposisjon til kommunen for havneområde, og boligbebyggelse. Folketallet hadde økt så mye, at det var stort behov. Det ble stor byggevirksomhet i 1880-90-årene. Leiegårder i 2-3 etager, med kjeller og loft i tillegg; hovedbygning mot gaten og bakgård inne i kvartalet. Bakbygningen inneholdt både toaletter og boder for samtlige leiligheter. Bakke bro bygges 1886-1887. På Møllenberg var det plass til små hager, mens det var trangere på Rosenborg. I 1894 var Møllenberg utbygd; og bevilgninger var gitt til beplantning i "småbergan". I 1895 var Bispehaugen skole ferdig, Lademoen i 1909, Lilleby 1911, og Singsaker i 1915.
På Bakklandet står dette knøtt-lille morsomme Kokhuset fra 1780: 
Foto:RandiAa©
Vi hadde samling til mat og prat på Antikvariatet på Bakklandet, et kjekt sted å oppsøke:
Foto:RandiAa©
Og er man i dette området, går man ikke forbi bryggene uten å fotografere:
Foto:RandiAa©
Foto:RandiAa©
Foto:RandiAa©
Akam foto-treff - Møllenberg 14.04.2012, a set on Flickr - Photo:RandiAa©
Reflections MøllenbergPhoto Chat at Photo WalkMøllenbergMøllenbergMøllenbergNedre Møllenberg 54
Reflections MøllenbergReflections MøllenbergReflections MøllenbergReflections MøllenbergBygge-gropa - MøllenbergMøllenberg
Graffiti MøllenbergReflections MøllenbergFargerikt på MøllenbergMøllenbergUtsikt fra RosenborgUtsikt fra Rosenborg
Spøkelseshus på RosenborgUtsikt fra MøllenbergUværs-skur BispehaugenMøllenbergFargerikt på Møllenberg"Hybelhus" - Møllenberg

2 kommentarer:

  1. Mye artig grafitti og mange flotte reflekser her ja!

    SvarSlett
  2. Takk for kommentar....den ble litt lang den posten, og så ser jeg at noen av bildene har "Lens Distortion" så det må jeg visst ta meg tid til å rette på. Har rettet det første nå.

    SvarSlett