lørdag 7. april 2012

Aprilfest - God Påske

Anitas Påskehare - Foto:RandiAa©
Anitas påskehare står der i år også - ønsker alle en riktig God Påske på påske-aften. Resten av harefamilien var der også - merkelig denne mange hundre-årige tradisjonen med påskeharen.
Anitas Påskeharer - Foto:RandiAa©
Det var ikke mange vårtegn å se i dag, men gjett hva dette er? - i sykkelbedet mitt, rett ved inngangsdøren:
Foto:RandiAa©
Saintpaulia - Foto:RandiAa©
Når man ikke ser blåveisen mer for bare snødynene, får man glede seg over en inneplante. Saintpaulia ionantha (African violet)er en av de vanligste stueplantene - Kanskje fordi den er så lett-stelt, men også fordi den ikke har noen bestemt eller begrenset blomstringsperiode. Den blomstrer når den finner det for godet selv. Men en lys vindusplass vil den gjerne ha, hos meg står den vanligvis i kjøkkenvinduet - sterk sol liker ikke bladene så godt. Nå lufter den seg litt ute ved glasshusdøren. Tar man et friskt blad fra den og potter i litt sandblandet jord, kan man formere den, etter 6 uker ser man en ny liten Saintpaulia.
Når man ikke kan se vårblomstene, får man fotografere de tørre frø-kapslene fra i fjor høst:
Foto:RandiAa©
Foto:RandiAa©
Foto:RandiAa©

2 kommentarer:

  1. Kjekt med noen potteplanter som blomstrer trofast uten så mye dikkedarier.
    Fortsatt god påske til deg!

    SvarSlett
  2. God påske til deg også. Her laver snøen ned. Merkelig: I mars hadde vi så mye regn at det slo rekorder, i april kommer det så mye snø som aldri før i april. Ingen vårblomster å se ute nå nei. Man får hygge seg meg potte-planter da.

    SvarSlett