mandag 3. oktober 2011

Oktoberfest på Akam fotoforum - Dag 3 - Oktober-blomstring og den daglige kveldsturen

Foto:RandiAa©
Foto:RandiAa©
Linum Perenne - Blålin - Kanskje ikke så vakker som den er midt på sommeren, men dessto gledeligere at den blomstrer nå og da så sent på høsten….denne har jeg fotografert ofte, det får så være - den er så absolutt en av yndlings-staudene mine. Høsten har vært varm og sommerlig, og blomstringen kan fortsette lenge enda....om ikke frosten slår ned plutselig da. I natt var det en helt annen temperatur enn det har vært på måneder, bare 4-5 plussgrader. Det hender jo faktisk at det kan komme sne i oktober også.
I disse dager har vi Oktoberfest på Akam foto-forum, så jeg må uansett ut og fotografere hver dag. Greit så lenge jeg har plantene mine rett utenfor som motiver.

Her er litt til av dagens gleder:
Heliopsis helianthoides - Rusoløye - Foto:RandiAa©
Rosa rugosa nyper - Foto:RandiAa©
Euphorbia cyparissias - sypressvortemelk - Foto:RandiAa©
En humle som koser seg midt i smørøyet eller rettere sagt matfatet sitt  - som er en Centaurea montana (honning-knoppurt):
Foto:RandiAa©
Foto:RandiAa©
Og så rosene da...det er flere som står fulle av knopper enda:

Winchester Cathedral - Foto:RandiAa©
Ghislaine de Féligonde - Foto:RandiAa©
Den daglige kveldsturen gikk til fots i dag, det er så mørkt om kveldene nå at det blir litt usikkert å sykle med dårlig lys på sykkelen og på mørke stier. Den får gjøre nytten på lyse dagen heller. Med gåtur blir det også lengre tid med lydboken - det er litt viktig, faktisk nesten eneste tiden leg "leser" skjønnlitteratur på.
Walking Activity 12.03 km | RunKeeper

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar