onsdag 30. mars 2011

Hageskulptur-bildene mine forvandles til kunst

Et kunstnerisk samarbeidsprosjekt mellom Alice og Randi

Foto: RandiA©
Kunstbilder: Alice Bratsberg©
Traff igjen en gammel bekjent og kollega - hvor? Jo, på Facebook selvsagt. Jeg fotograferer, hun er kunstner og maler - I FB-samtalens løp kom vi litt inn på kunstens ulike uttrykksformer, vi utvekslet litt meninger, litt bilder, og selvsagt også litt hyggelig (og velfortjent) ros til hverandre. Da Alice hadde sett noen av hageskulptur- fotoene mine, så hun dem som  inspirasjon til  litt videre arbeid innen hennes genre - kreativ som hun er. Og resultatet kom som en uventet overraskelse på meg…et par dager etter at jeg hadde mailet henne noen bilder jeg hadde tatt, fikk jeg se dem nyskapt i hennes kunstneriske stil ------morsomt.
Digitalt samarbeid dette, et eksempel på hvordan ulike billedlige uttrykksformer kan kombineres og utfylle hverandre…eller som her: mine fotografier gjennoppstått i ny drakt.
Alice sier selv om prosessen:
Bildene er videre-arbeidet på data ( i Photoshop)  og også delvis manipulert. Selv om jeg maler o.l. så blir dette en form for datagrafikk og altså noe helt annerledes enn maleri..Det ligger mye arbeid bak hvert bilde og de er kanskje ikke bare "litt"....fikset på.I denne prosessen handler det om eksperimentering og øvelse. Det skal jammen mye øvelse til for å bli flink til å lage bilder på denne måten. Jeg har jobbet i flere år allerede, men kanskje er jeg utrolig treg....  Det største problemet er kanskje å se hvilke muligheter som ligger i bildet og hvilke andre bilder det kan kombineres med o.l..fordi det er sjelden at bare ett bilde ligger til grunn for det ferdige uttrykket, men kanskje mange. iallfall minst tre bilder og da må en vite hvilke bilder en vil kombinere og hvorfor. For å bli god til dette, tror jeg en må trene opp fantasien sin til fort å se originale løsninger, derfor er øvelse så viktig. Så må en jo trene for å kunne beherske verktøyet også, noe som er en utfordring i seg selv.  Vel, jeg hadde aldri orket dette om jeg ikke har god tid og trenger noen utfordringer i livet.

Her er satt opp Alice sin utforming først, og mitt foto etter hvert bilde. Så kan man lettere sammenligne og se forndringen

 Jegerinne
  Made by Alice Bratsberg©


 Foto:Randi©
Nymfe
   Made by Alice Bratsberg©
 
  Foto:Randi©Peru-style
  Made by Alice Bratsberg©


 Foto:Randi©
  
Ice Sleeping Beauty
 Made by Alice Bratsberg©

 Foto:Randi©


Alice og Bjørn Bratsberg har galleri på denne gamle, vakre gården, Ådal Østre, som kunstneren Bjørn Bratsberg kommer fra. Fjøset er blitt galleri. Her er noen bilder fra galleriet

GalleriQA
 

2 kommentarer:

  1. Flotte bilder du har tatt Randi! Også kjekt å se dem bearbeidet videre! Ble inspirert av dette... :-)

    SvarSlett
  2. Takk skal du ha, Hege. Det er bare Sleeping Beauty som er nytt, de andre et par år gamle. Men Alice så det siste og fikk ideen av seg selv, så ble det bare slik..og nå er hun lysten på videre "samarbeid".

    SvarSlett