lørdag 24. mai 2014

Akam-fototreff - Trondheim - Marienborg - 13.05.2014

Velsmurte hjul - Foto:RandiAa©
Tirsdag 13.05.2014 hadde vi et arrangert ekstraordinært fototreff på Marienborg NSB verksteder. Vi var ganske mange på dette treffet fordi Akam-gruppen og Trøndelag Fotoklubb samkjørte et opplegg. (Takk til Anders for initiativet)
Det flotte kvinnelige navnet Marienborg står litt i kontrast til NSB's "mektige" verksteder, med oljesmurt maskineri og arbeidsgroper, verktøy og tungt utstyr. Men navnet skriver seg fra beliggenheten og gården Marienborg (gnr.94/7) som i 1873 ble utskilt fra eiendommen Cecilienborg. (En eiendom som også har gitt navn til Cecilie broen konstruert i år 2000 med forbindelse mellom St. Olavs hospital og Marienborg stasjon.) NSB kjøpte en stor del av  Marienborg eiendommen i 1914 og resten av på 1930-tallet. her ble det bygd verksteder som i 1919 hadde 220 arbeidere, og i 1946 var tallet på ansatte økt til 586 - da var denne arbeidsplassen byens største. Men i dag er antallet ansatte langt lavere. (Det har også vært en god del diskusjoner rundt miljø-forurensing ved arbeidsplassen - undersøkelser foregår) - Mange føler de har hatt/har en fin og interessant arbeidsplass ved Mantena, som bedriften heter i dag. Og det jobbes med miljø-tiltak.
Her har jeg samlet en del inntrykk i bilder fra to store haller og uteområdet. Underveis i fotograferingen fikk vi en omvisning og mange interessante opplysninger fra en av de ansatte. Nå vet jeg ikke helt hva jeg egentlig har tatt bilde av, jeg har stort sett gått etter "vakre" motiver - men om noen vet hva som kommer opp på bildene - er jeg takknemlig for informasjon om det i kommentarfeltet på slutten av blogg-posten.
Mye interessantl - Foto:RandiAa©
Blå-toget - Foto:RandiAa©
Fine hjul - Foto:RandiAa©
Hva er dette? - Foto:RandiAa©
Rj.B.20-lokomotivet - Foto:RandiAa©
Mye interessant - Foto:RandiAa©
Gul-toget - Foto:RandiAa©
Mye rart - Foto:RandiAa©
Mye interessant - Foto:RandiAa©
Fargekoding - Foto:RandiAa©
Under toget - Foto:RandiAa©
Flere bilder på min Flickr, av besøket på Marienborg i mai 2014 - også fra besøket i 2009:
A set on Flickr - Foto:RandiAa©
Foruten fotografering, ble det også plass til dagens trening - formiddagsløping med intervaller, og sykkelturen til Marienborg på ettermiddagen. Samlet ca 21.5km:
Runkeeper

2 kommentarer:

  1. Fant denne tråden nå, og lurer på om det er flere slike fototreff på gang?

    SvarSlett
  2. Hei. Vi har mange interessante fototreff ja. Første lørdag hver måned, og i tillegg en del ekstra innimellom. Se på denne, det er bare å foreslå. Registrer deg om du ikke er registrert.
    Fototreff Trondheim:
    http://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=966497&page=253

    SvarSlett