mandag 31. mars 2014

Health and Well-being - Helse og Velvære - Jeg tester Hellstrøm's - I

Ovnstekt Svinenakke - Foto:RandiAa©
Ikke ofte jeg blogger under dette temaet, Helse og Velvære - men jeg har bestemt at "mat" kan passe i denne kategorien. Det er velvære i god mat også.
I dag har jeg testet Hellstrøm's - mest av nysgjerrighet, og litt på grunn av "sulten" og dårlig tid. Dette vil vel virke som noe reklame for Hellstrøm og konseptet - men det var ikke meningen:

Ovnstekt Svinenakke - embalasjen  - Foto:RandiAa©
Hvorfor ferdigmat? Mest fordi jeg av og til, faktisk ganske ofte, er ute etter å spare tid med matlagingen til meg selv - men fordi jeg har en tendens til å veie for lite, må jeg ta meg tid til å spise litt innimellom travelheten.
Har tenkt på å teste denne ferdigmaten lenge, men jeg har ikke funnet den i butikker jeg har spurt - det ble en liten Google-runde i morges, og etter treningsturen var jeg innom en Coop i nabolaget - sannelig der hadde de den.
Jeg tilberedte i micro-ovnen, og det gikk raskt - prisen på denne retten var 95kr.
Den heter Ovnsbakt Svinenakke i Armagnac-saus med aprikos og svisker. (De hadde bare to retter der foreløpig, jeg skal også teste den andre, Fiskegrateng). Men jeg ser det kommer flere.

Hele porsjonen gikk på en servering hos meg, ikke noe å dele på - men jeg tenkte: Dette må vel bli knapt til mange i mer normal-størrelse enn meg, jeg er liten, tynn, lettvekter - tvilte nesten på at jeg ble mett. Men faktisk, det står at hele porsjonen har 675 kalorier, og det er jo bra for et middagsmåltid - ikke lenge siden jeg hadde vært på en kaffeprat med en venninne, og spist nystekte vafler med rømme og syltetøy - så jeg ventet med middagen et par timer.
Joda, skikkelig mett ble jeg, og smaken? Det beste jeg har smakt av slike "Ferdigretter" - det smakte helt fortreffelig.
Svinenakken var et stort stykke, helt uten bein, og mørt, mørt - det hadde blitt "bakt" med aprikos, sviske, ingefær og sitrongress over svak varme - mørhet og saftighet var perfekt.

Sausen hadde en fin, mørk, glinsende farge, og en nydelig smak - Armagnac var det i den:
Sausen var blank, fyldig og smakfull  - Foto:RandiAa©
For meg var retten helt perfekt når det gjaldt saltsmak og peppersmak - akkurat slik jeg ønsket den.
Noen ville vel hatt litt mer grønnsaker til denne - det var ikke nødvendig, jeg pyntet bare med noen sukkererter og litt broccoli, så vidt forvellet.
Og vil jeg benytte meg av disse rettene flere ganger? Jo, det tror jeg helt sikkert, spesielt fordi de er å finne på en butikk i nærheten. (Prisen der lå faktisk over den veiledende prisen, så de er litt dyre disse rettene - men hva betaler man ikke for et godt, sunt og tidsbesparende måltid - en gang i uken i hvert fall kan jeg tenke meg å "ta en Hellstrøm")

Så må jeg innskyte: Jeg spiser jo så å si aldri kjøtt, mest vegetar og fisk - så dette ble jo litt eksotisk også for min del.
Skal jeg terningkaste så får denne retten for smakens skyld terningkast:6
Se også:

Jeg tester Hellstrøm's I 
Jeg tester Hellstrøm's II
Jeg tester Hellstrøm's III Her er kokken selv:
 

Og innspart tid på middagslaging, ble brukt til en liten runde rundt huset for å sjekke litt vårblomstring:

Hepatica nobilis rubra plena  - Foto:RandiAa©
Hepatica transsilvanica  - Foto:RandiAa©

Hepatica transsilvanica  - Foto:RandiAa©

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar