torsdag 18. april 2013

Aprilfest 2013 - En vandring i nabolaget - Stokkbekken

Tussilago farfara - Foto:RandiAa©
Temperaturen har blitt fin og vårlig - det er på tide, for våren er nesten en måned på etterskudd - tross snøsmelting og fine temperaturer - det er ikke så fargerikt enda, det er mye grått, skittent og smelte-vann-pytter over alt. Men fortsetter de varme dagene, vil nok vårblomstene skyte opp ganske fort nå.
Hepatica nobilis - Foto:RandiAa©
Hepatica nobilis - Foto:RandiAa©
Bortsett fra blåveisen rett utenfor hos meg - var det ikke mye fargerikt i nabolaget - jeg tok en liten vandring - Hestehoven- Tussilago farfara -  står der i hvert fall og lyser over alt.
Tussilago farfara - Foto:RandiAa©
Og fluene kommer frem - Foto:RandiAa©
 Foto:RandiAa©
Foto:RandiAa©

Stokkbekken flommer for tiden, jeg tar ikke stien langs den før et stykke ut i mai - når den har tørket opp litt. Det er ganske skyggefullt langs den:
Stokkbekken - Foto:RandiAa©
Stokkbekken - Foto:RandiAa©
  Raklene er også senere i år - Foto:RandiAa©   
Smeltevann over alt - Foto:RandiAa©
Jeg møtte en katt som koset seg i tørt, varmt gress:
Foto:RandiAa©  
Og hestene på Voll gård trives sikkert bedre nå når det varme fine vårværet har kommet:
Foto:RandiAa©

2 kommentarer:

  1. Den som bare hadde vært i "syden" nå - i Strinda. Jeg bor her langt i "nord", jeg - i høyden vest for Asker, Akershus. Her dekker snøen fortsatt alle vårgledene. Takk for hyggelig vårstemning, Randi!

    SvarSlett
  2. Akkurat i dag er det ikke så høy temperatur, men snøen er i hvert fall borte. Var en rask gåtur til byen, før hjul ble skiftet på bil, som ikke har vært brukt med vinterdekkene på. Så var batteriet ikke bare flatt, men det var ut-dødd, så jeg måtte ha Viking, og har kjøpt nytt batteri nå.

    SvarSlett