søndag 22. juli 2012

Juli - en kveldsvandring ved Estenstadveien - i mildt regn

Hordeum vulgare - Bygg - Foto:RandiAa©
Kveldsturen i grått vær, og mildt regn gikk i utkanten av Estenstadmarka, på Dragvollstien, Estenstadveien, Steinanvegen og Jonsvannsvegen. Det ble gåing og ikke sykling i dag, det er greiest når det regner og når man har tenkt å fotografere langs vegen. Byggåkrene står vakre nå:
Hordeum vulgare - Bygg - Foto:RandiAa©
Bygg regnes for vår eldste kultur-vekst, den har vært dyrket i 10.000 år. Dette er et meget hardfør kornslag som har vært en av våre viktigste mat-kilder i seks tusen år, frem til ca 1850.
På grunn av vårt hardføre klima er det også denne kornarten som egner seg best for dyrking hos oss. Det trenger ikke så lang vekst-tid som de andre kornslagene for å bli modent og bygg kan dyrkes både i fjellstrøk og langt mot nord. I dag brukes mye av bygg-produksjonen til dyre-for.  Bygg inneholder rike mengder jern og B-vitaminer og er det kornslaget som er rikest på antioksidanter. Godt at det fortsatt brukes i blanding med andre melsorter til brødbaking.
Og så er jo kornet vakkert som foto-motiv også da…..

Ved Stokkan Øvre vokser noen ganske store Bjørnekjeks - Heracleum, jeg tror nesten det er Jeg tror nesten det er  Heracleum tromsoensis - Tromsøpalmen. En "farlig" plante-art, men vakker er den:
Heracleum - Foto:RandiAa©
Heracleum - Foto:RandiAa©
Chamerion angustifolium - Geitrams - blomstrer vakkert alle steder nå:
Chamerion angustifolium - Foto:RandiAa©
Chamerion angustifolium - Foto:RandiAa©
 
Chamerion angustifolium - Foto:RandiAa©
Geitrams ved den gamle låven i Heggdalen, ved Steinanvegen også, jeg stod ved det røde krysset på kartet da jeg tok dette bildet:
Dalset - Foto:RandiAa©
Den vakre "Dragvoll-stien" ved Dalset - Foto:RandiAa©
Lilium martagon ved Haugen - Foto:RandiAa©
Campanula rotundifolia ved Kleivanvegen -  Foto:RandiAa©
Tanacetum vulgare ved Kleivanvegen -  Foto:RandiAa©
Utsikten fra Steinanvegen, regn-skodden ligger over Gråkallen:
Utsikt fra Steinanvegen - Foto:RandiAa©
Jeg avslutter fotograferingen med min Dictamnus albus som har stått lenge og blomstret nå, den blomstrer ikke av så fort i slikt "sommervær" vi har om dagene nå:
Dictamnus albus - Europeisk askrot - Foto:RandiAa©
Dictamnus albus - Foto:RandiAa©

2 kommentarer:

  1. Så utrolig vakre bilder du tar! Jeg har erfart at de fineste bildene blir tatt når det er overskyet vær, og det er det jo oftest, he-he! I sommer har det vært nesten bare regn.....Dictamnus albus var jo skikkelig flott! En særdeles positiv overraskelse, kan du si! Min frøsådde er på vei opp med et blomsteraks :) Nydelige martagonliljer også, som er min favoritt blant liljene!
    Ønsker deg en fin uke!

    SvarSlett
  2. Tusen takk, krepsemor....ja overskyet vær for fotografering...ikke noe blir bra i sterkt solskinn. Ha en fin uke du også.

    SvarSlett