fredag 25. mai 2012

Mai er min favoritt-måned - Fødselsdag "på landet"

Gammel-låven sløret av kirsebærblomstring - Foto:RandiAa© 
Ferden gikk til Skatval hvor Karl skulle stå for traktementet og assistanse med plante-bæring. Vi tok "gammel-veien" innover i stedet for motorvei, litt senere, ja - men mindre trafikk og mer idyll.
Dagen ble tilbrakt på den gamle gården "på landet" hos Karl III:
Der blomstret de gamle kirsebærtrærne nå og utsikten til fjorden er alltid vakker fra gårdstunet. Jeg hadde fylt bensin for første gang i år - bilen brukes bare når jeg må - ikke for det jeg kunne ha syklet de 4 milene til Skatval, har faktisk gjort det; men denne gangen passet det best med biling. Vi skulle handle planter med det samme vi var der inne, og med den mengden som ble innkjøpt; ville det nok vært helt umulig å sykle tilbake til Trondheim.
Litt av det vi kjøpte på Sandberg gartneri  - Foto:RandiAa©
Veien gikk til gartneriet og i tillegg fikk vi en liten guidet tur av Karl over området, og Skatval-landet er spesielt vakkert på denne tiden av året.
Fra gården til gartneriet
Vakre Skatval sett fra Forbordsfjellet - foto:Stig-Roar-Aftret
Etter plantehandel på Sandberg Gartneri (hvor kvalitet og lave priser er i fokus), ble det Napoleonskake og kaffe som Karl trakterte på langbord på tunet; og settingen kunne ikke vært bedre: Duftende kirsebærtrær ved låveveggen og utsyn til den vakre fjorden.
Gammel-låven blomstrer - Foto:RandiAa©
Gammel-låven blomstrer - Foto:RandiAa©
Vakker fjord-utsikt fra gården -  Foto:RandiAa©
Gården er nok ikke hva den en gang var i sin storhets-tid med frukthage, bærbusker, kjøkkenhage, blomsterbed, plener og et lysthus - slik er det bare - de som holdt alt ved like, er døde alle -  men idyll er det likevel.
Jeg synes alltid det er spennende å gå opp den falleferdige låve-broen for å utforske den støvete, gamle låven:
En tur inn på låven -  Foto:RandiAa©
Der inne i mørket og støvet finner man litt av hvert, også klenodier fra den gang gården var en respektabel, flott gård med bugnende kornåkre på alle kanter. (Kornåkrene er der fortsatt, forpaktet bort.)
Se hva jeg fant på låven:
Det var tider det -  Foto:RandiAa©
Denne er da flott -  Foto:RandiAa©
Man måtte kle seg godt når man dro i juleselskap i denne -  Foto:RandiAa©
Så gikk jeg ut i lyset igjen til litt mer kaffe og kake -  Foto:RandiAa©
Og etter en fin dag og fødselsdags-feiring "på landet" tok vi samme vei hjem - og plantene kom i krukkene i løpet av senkvelden.
Gården på Skatval, a set on Flickr - Foto:RandiAa©
Låven - et spennende stedUtsikt fra gården på SkatvalDen gamle låvenFra Sandberg gartneri - SkatvalDen gamle låven og kirsebærblomstringDen gamle låven og kirsebærblomstring
Den gamle låven og kirsebærblomstringDen gamle låven og kirsebærblomstringDen gamle låven og kirsebærblomstrinDen gamle låven og kirsebærblomstringDen gamle låven og kirsebærblomstringDet gamle Kårhuset skal rives
Låven - et spennende stedLåven - et spennende stedLåven - et spennende stedLåven på Skatval


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar