tirsdag 27. mars 2012

Naturskjønt III - 2011

Cover bak og front
Da er en ny foto-bok trykt. Det er den tredje i "serien". Nabo-venninne Bjørg hadde bestemt at formiddagen mandag 27.februar ville hun være med på den siste finishen av redigering - i år som på de foregående. Og jeg hadde nystekte vafler klare og espresso-kaffe (for Bjørg gjelder det mer kaffe enn te....) Vi hadde en intens økt på fire timer - litt bilder ble flyttet, nye "parsammensetninger" laget og sider byttet om på - og begge ble fornøyd og her er noen utklipps-sider fra boken før den går i trykk. Formatet er 30X30 cm, derfor for stor til å gå inn i min scanner...så bildene er bare noen "kladd-sider" lagret på PC'n. Alle bildene er tatt i 2011, cover bak er hestekastanjen i Kirkeristen, Oslo. helena og jeg var på en Photo-Walk i mai 2011, og stod under dette flotte treet og begge oppdaget hvor fint foto-motiv det var.
Her er noen av bokens sider:
Noe jeg manglet i de to foregående Naturskjønt bøkene, var en navneliste for bildene. Det ordnet jeg slik denne gangen, med henvisning til side er det påført latinsk og norsk navn. Dette er bokens siste blad:
Siste utgave av Naturskjønt fikk enda bedre kvalitet på foto-papiret, selv om det fordyrer print-prosessen, vil jeg nok holde meg til det heretter på denne typen fotobok. Jeg laget tre andre i et annet format. Den ene var på 98 sider, en årskavalkade ordnet kronologisk og med temaer, en egen bok for temaet Dører i Trondheim, og en egen for Trondheims-bilder. Den største var egentlig for årene 2010 og 2011 i samme bok - men nå skal jeg passe på å lage en års-kavalkade bok for hvert år. Det blir så arbeidskrevende å bruke bilder fra to år. Jeg har sluttet å fremkalle bilder for å lime de inn i fotoalbum. Nå plukkes de beste bildene ut til bøker, og jeg prøver å være litt kresen i bilde-utvelgelsen. Naturskjønt-bøkene er så "nøytrale" i innholdet, de skal jo bare være noe vakkert å se på...så de bruker jeg gjerne som en gave-idé også.
Her er de tre andre fotobøkene jeg laget nå:
Da er jeg à jour med alle bilder frem til 2012, og kommer ikke til å lage ny bok før ved slutten av året. Jeg bruker alltid Japan Photo til mine foto-bøker. Min CeWe fotoverden er et morsomt program å jobbe med, god support får man også, og fin garanti om man reklamerer. (Det har jeg gjort bare en gang på alle de fotobøkene jeg har laget - fordi noen bilder var blitt litt mørke i en, men jeg fikk gjort om det på kort tid)

2 kommentarer:

  1. Dette er jo en veldig god ide, å lage fotobøker med de beste bildene. Du tar jo så massse flotte bilder, så det vanskeligste blir vel å velge ut hvilke som får bli med. Ser ut til å bli flotte bøker.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, jeg har gjort slik de siste årene. Mye greiere enn å lime inn i albumer selv.Og den Naturskjønt-serien er jeg spesielt fornøyd med. (Den er mye finere "in real" enn på små bilder her). Jeg samler kopi av "blinkskuddene" og legger de i navnede mapper, så er tema og bilder klare ved årets slutt..finsorterer og utelater en del da.Og bruker de malene jeg har lagret for bøkene, så blir det samme sort, farge, fasong...

      Slett