tirsdag 13. september 2011

Inderøya - Den Gyldne Omvei - Den årlige sommerturen 06.07.2011

Foto:RandiAa©
Nabo-venninnene's årlige sommertur til Inderøya og Den Gyldne Omvei gikk av stabelen onsdag 6.juli - også i år i det vakreste sommervær man kan tenke seg. Inderøya byr på noe av det vakreste av norsk natur; og strålende sommervær forsterker den storslagne opplevelsen jeg alltid får på denne turen.
Vi fulgte stort sett "anbefalingene" på Den Gyldne Omvei, men i tillegg måtte vi som vanlig besøke keramiker-kunstnerne på Sandvollan høyden.
På denne siden kan du følge linkene og oppleve noe av Den Gyldne Omvei
Vår første stopp er Høie Glass og Metall:
Her opplever man glasskunst både inne og ute. Og den vakre hagen med en fantastisk utsikt over Inderøya med fjord og landskap forsterker kunstopplevelsen. Her er noen smakebiter fra hagen og utsikten:
Foto:RandiAa©
Foto:RandiAa©
Foto:RandiAa©
Foto:RandiAa©
Foto:RandiAa©
Foto:RandiAa©
Foto:RandiAa©
Foto:RandiAa©
Så gikk ferden videre mot Straumen og det vakre sundet mellom Trondheimsfjorden og Borgenfjorden:
Straumen - utsikt fra Sakshaug - Foto:RandiAa©
Straumen - utsikt fra Sakshaug - Foto:RandiAa©
På Straumen bør man ta seg god tid - Nils Aas kunstverksted er alltid et besøk verdt.
Jeg var på Kunstverkstedet første året 12 Fortellinger var utstilt:

Disse små tre-miniatyrene fra 2000 har gjort uforglemmelig inntrykk på meg. De er skåret ut i bjerk og med en meget enkel, men talende komposisjon ser vi tydelig hva historien er. Kunstneren har selv sagt at det er selvbiografisk…en vandring gjennom ett år, men også kanskje en vandring gjennom en barndom med gleder og nysgjerrighet, forventninger og engstelse.November liker jeg godt - det er senhøst, mørkt og kaldt, da er det best å krype under dynen med en god bok.
Favoritten er nok August med første skoledag  - her fortelles en stor og viktig hendelse. Det er en ny epoke i et barns liv som begynner, skolebygningen er stor og skremmende, læreren likeså - det er godt å ha mor ved hånden:
August - første skoledag Nils Aas
"Flyndre" og Muustrøparken er neste stasjon på turen vår:
Foto:RandiAa©
Lytt til flyndre-sangen her og fin ut mer om lyd-kunsten.
 
Vi vandrer i Muustrøparken:
Foto:RandiAa©
Foto:RandiAa©
Foto:RandiAa©
Foto:RandiAa©
Muustrøparken:

Så gikk turen innom Gulburet på Sandvollan, der handlet vi litt og hilste på kyrne på vollen:
 
Foto:RandiAa©
Vi hadde flere poster på programmet, så vi hastet videre til Gangstad Gårdsysteri, her ble det handlet oster og andre godsaker, og hjemmelaget is smakte godt på den varme sommerdagen.
Da vi var ferdig med handelen på gårds-ysteriet, gikk vi bort til den interessante kårstua - vakre blomster utenfor, og interessante gjenstander inne i huset (flere bilder i slide-show og Flickr):
Foto:RandiAa©
Foto:RandiAa©
Foto:RandiAa©
Så dro vi videre oppover Sandvollan, mot den store kunstopplevelsen: Ragnhild Stuberg og Keisuke Ueno keramikk:
Foto:RandiAa©
Foto:RandiAa©
Foto:RandiAa©
Marit kjøpte fatet til venstre - Foto:RandiAa©
Dette kjøpte jeg i år - i fjor denne - Foto:RandiAa©
Nå var det tidfor middag oppe i høyden på Saksvikhaugen før vi måtte dra hjem. Vi hadde brukt dagen fra morgen til kveld, og Bjørg hadde hunder som ventet hjemme. Vi "klatret" oppover bakkene til Husfrua og Inderøyas flotteste utsikt:
Foto:MaritH©
Til Husfrua - Foto:RandiAa©
Så var det bare å vente på middagen - Foto:RandiAa©
Og middagen kom og den var god - Foto:RandiAa©
Etter middagen fikk vi et interessant lite foredrag - med illustrasjoner til - om hvordan denne gamle "Husfrua" hadde blitt flyttet hit til toppen av bakkene.

Inderøya-tur - Bilde-show med musikk - Foto:RandiAa©:


Inderøya Summertour 2011  a set on Flickr - Foto:RandiAa©
Flyndre, Straumen, InderøyaHøie Glass og MetallThe Høie Glass og Metall GardenThe Høie Glass og Metall GardenThe Høie Glass og Metall GardenThe Høie Glass og Metall Garden
The Høie Glass og Metall GardenThe Høie Glass og Metall GardenThe Høie Glass og Metall GardenThe Høie Glass og Metall GardenThe Høie Glass og Metall GardenLigularia dentata- The Høie Glass og Metall Garden
The Høie Glass og Metall GardenThe Høie Glass og Metall GardenThe Høie Glass og Metall GardenVed Straumen, InderøyaMuustrøparken, Straumen, InderøyaMuustrøparken, Straumen, Inderøya
Muustrøparken, Straumen, InderøyaMuustrøparken, Straumen, InderøyaMuustrøparken, Straumen, InderøyaMuustrøparken Straumen - InderøyaMuustrøparken, Straumen, InderøyaMuustrøparken, Straumen, Inderøya
Summertour 2011
Inderøya and Stiklestad Summertour 2010  a set on Flickr - Foto:RandiAa©
4 kommentarer:

 1. Mange flotte bilder du har tatt. Dette var nok en fin tur i flott sensommervær.

  SvarSlett
 2. Takk for det, Elsa...ja denne turen er alltid fin. Den har blitt en fast sommer-tradisjon.

  SvarSlett
 3. For en fantastisk tur! Her har dere fått med både natur, kunst, fottur, sosial omgang - og mat. En fin opplevelse for dere, og en fin opplevelse for oss som får lov til å dele den.

  Nydelige, skarpe bilder, Randi. Jeg føler at jeg er der sammen med dere.

  SvarSlett
 4. Takker Gerd...ja er du i Trøndelag på sommeren, er den turen vel verdt å ta...det sies at det var rundt området Husfrua at Aasmund Olavsson Vinje i sin Ferdaminne har nevnt stedet: Her ser eg fagre Fjord og Bygdir...

  SvarSlett