torsdag 25. august 2011

Randi's Activities | RunKeeper og Med Hagelaget til Leangen Gård

Foto:RandiAa©
Det er en stund siden jeg har postet Runkeeper-Aktivitet nå. Grunnen er ikke at det er slutt på aktivitetene. Det er såvisst en daglig foreteelse - grunnen er vel heller at det er mye de samme rutene som blir syklet eller gått. Dessuten tapper det batteriet på iPhone når Runkeeper "går" og jeg samtidig lytter lydbok. Augustdagene har vært helt fantastisk i det siste - på sykkelturen i kveld var det 22 grader. Den gikk mot Charlottenlund, deretter i retning Valentinlyst og Tyholt, så over Moholt og opp mot Estenstadveien, med en ekstra sløyfe før jeg kom inn på løypen for utgangspunktet. Spennende bok på øret. (Flaskepost fra P )
Det samme var det i går da Hagelaget hadde lagt turen til Leangen gård og hage. Jeg fikk en fin sykkeltur i det varme august-været.  Vi hadde en interessant omvisning der. Helena og jeg kom litt tidligere en oppstarten som skulle være klokken 18 - slik at vi kunne fotografere litt uten for mange mennesker rundt bygningene.
Disse bildene tok Helena før jeg ankom. (Viser dem med hennes tillatelse):
Foto:HelenaN©
Foto:HelenaN©
Leangen gård og naturpark er meget velholdt. Kommunen har gjort bra arbeid her siden de overtok i 1963. Gården ligger i Leangenbukta nær de store gårdene Rotvoll og Devle, ikke langt fra Ringve. Gården har navnet sitt fra "leire" og "fjord" - Leiranger dvs leirfjord.
Det er kilder om gården helt fra 1500-tallet
. Mer informasjon finnes på Strinda historielag sin WikiStrinda.
Vi fikk en fin orientering om eiendommen og naturparken av landskapsarkitekt Siv Schaug-Pettersen:
Foto:RandiAa©
Vi vandret omkring i den store flotte landskapshagen og beundret både den og de velholdte, vakre bygningene
Foto:RandiAa©
Foto:RandiAa©
Foto:RandiAa©
Foto:RandiAa©
Foto:RandiAa©
Foto:RandiAa©
Foto:RandiAa©
Vi fikk også spise så mye vi ville av epler og kirsebær fra frukthagen:
Foto:RandiAa©
Foto:RandiAa©
Litt servering var det også av hjemmebakte muffins og saft. Og noen benyttet anledningen til å bla litt i den interessante hageboken til Christian Gartner (Horticultura 1694) - Han var den første bygartneren vi kjenner til i Norge. Han var sannsynligvis involvert i de fleste store hagene på Ladegårdene, Ringve også.
Foto:RandiAa©

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar