lørdag 7. mai 2011

Photo-Walk: Akam-treff - Ringve - 07.05.2011

Foto:RandiAa©
Vi har fast fototreff første lørdag hver måned, året rundt. Som oftest planlegger vi turer ikke så langt av gårde. Det er fjerde året mitt med slike treff. Jeg deltar også på Akam foto-treff i Oslo hver gang jeg er der, slik har jeg vært så heldig å være med på treff i to Akam-grupper. Jeg reiser ganske ofte til Oslo. På disse treffene kan deltagerantallet variere - fra tre til 30 faktisk. Denne gangen var vi bare fire, tre unge menn og en noe eldre dame. Men med felles foto-interesse spiller hverken alder, yrke, bakgrunn noen som helst rolle. Vi har det alltid veldig trivelig sammen, og lærerikt er det også. Denne gangen møttes vi altså  i Ringve botaniske hage, vi hadde også planlagt å gå ned til Ringve-bukta og ta raste-pausen vår ved Sponhuset, for der  serveres byens beste vafler. Riktignok tok vi lunchen der, men dessverre ingen vafler i dag, for selve Sponhuset var stengt for offentligheten, det var visst konfirmasjons-arrangement der.
Denne fantastiske vakre gule Adonis vernalis (våradonis), er det første gang jeg har fotografert på Ringve. Utrolig store og lysende blomster har den. Litt mer info finnes hos Rolv H. Og flere bilder her.

Jeg kombinerte Foto-treff med en sykkeltur, til og fra med litt ekstra ble ruten 18,5 kilometer. Returen kom ikke med i Runkeeper fordi batteriet på iPhone gikk flatt igjen. Men her er noen karter som viser ruten, og tråkkingen rundt på Ringve området og ned til bukten:
Og her er noen bilder fra blomstring i Ringve botaniske hage. Vi startet i Primulahagen, Eivind hadde med et smart sammenleggbart hjelpemiddel for å få den rette refleksjonen, altså en reflektor. Den gir et veldig mykt lys, uten skarpe skygger. Den er veldig fin til å fylle inn en annen lyskilde (f.eks. sola her, der får Eivind det skarpe sol-lyset bakfra, og fint mykt lys forfra.):
Foto:RandiAa©
Primula vulgaris - Foto:RandiAa©
Foto:RandiAa©
Rhododendron-humlen - Foto:RandiAa©
Primula denticulata (kuleprimula) - Foto:RandiAa©
Soldanella carpatica (karpat-alpeklokke) - Foto:RandiAa©
Epimedium rubrum (rød Bispelue) - Foto:RandiAa©
Pulsatilla vulgaris (Stor kubjelle) - Foto:RandiAa©
Pulsatilla vulgaris - Foto:RandiAa©
Podophyllum hexandrum (fotblad) - Foto:RandiAa©
Sanguinaria canadensis-Multiplex (fyly Blodrot) - Foto:RandiAa©
Corydalis Bracteata (kanarigul Lerkespore) - Foto:RandiAa©
Synthyris stellata - Foto:RandiAa©
Pulmonaria (Lungeurt) - Foto:RandiAa©
Foto:RandiAa©
Ringve, idyllisk bygning - Foto:RandiAa©

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar